TP: Delna nav spējusi norobežoties no Čigānes • IR.lv

TP: Delna nav spējusi norobežoties no Čigānes

26
Evija Trifanova, LETA

TP vajadzētu ieklausīties kritikā, nevis to apkarot, pauž Čigāne

Ja Delnu uztrauc, vai Vineta Muižniece spēs norobežoties no Tautas partijas, tad tāds pats jautājums ir jāadresē Delnai – vai organizācija ir spējusi norobežoties no tās bijušās vadītājas un tagad politiķes Lolitas Čigānes, paziņojumā presei pauž Tautas partija, izsakot bažas, ka Čigāne pēc formālas aiziešanas no Delnas varētu izmantot organizāciju sava politiskā kapitāla vairošanai.

Kā pauž Tautas partija, Delnas un Lolitas Čigānes pēdējā laika aktivitātes liecina par saskaņotu darbību un liek šaubīties, vai Lolita Čigāne, kas pēc paziņojuma, ka kandidēs Saeimas vēlēšanās, ir atkāpusies no Delnas padomes priekšsēdētājas amata, tik tiešām ir spējusi norobežoties no organizācijas aktivitātēm.

Čigāne sarunā ar Ir.lv norādīja – ja negatīvs vērtējums par Tautas partijas rīcību izskan no dažādām sabiedrības grupām, tajā vajadzētu ieklausīties, nevis apkarot šī viedokļa paudējus, uzsverot, ka viņai tāpat kā jebkuram Latvijas iedzīvotājam ir Satversmē garantētas tiesības uz vārda brīvību. “Tautas partijai var nepatikt mani uzskati, bet īpaši tagad, pēc V. Muižnieces ievēlēšanas Satvesmes tiesā, tai būtu stingri jānostājās visu Latvijas iedzīvotāju un arī manu pamatbrīvību sardzē,” uzsvēra Čigāne.

Tautas partijas izteikumi seko kritikai, ko tā saņēmus pēc tam, kad Tautas partijas frakcijas priekšsēdētāja Vinetas Muižniece ceturtdien tikai ievēlēta Satversmes tiesas tiesneses amatā. Muižnieces kandidatūru ir kritizējusi gan Delna, gan Meierovica biedrības valdes locekle Lolita Čigāne, kura pirms pievienošanās biedrībai bija Delnas padomes priekšsēdētāja. Čigāne ir paziņojusi, ka gatavojas kandidēt rudenī gaidāmajās Saeimas vēlēšanās.

Komentāri (26)

Ieva 21.05.2010. 16.16

Tas, ka Čigānes personiskais viedoklis sakrīt ar Delnas viedokli, tikai pierāda tā pamatotību. Sakrīt arī ar manējo, starp citu. Izdarīt no tā citus secinājumus ir vismaz muļķīgi.

Savukārt tas ,ka Saeima, ievēlot Muižnieci ST ir pārvērtusies par darbā iekārošanas biroju taukmūļiem, ir acīm redzams fakts. Interesanti, kurš ir nākošais rindā? Muižnieci, ja viņa būtu godīga, būtu no šī amata jāatsakās, jo te interešu konflikts lien ārā no maisa visām pusēm. Tas , ka viņa to nedara, raksturo Muižnieci un tagad arī Satversmes tiesu, diemžēl. Domāju , Muižniecei izturēt palīdz augstprātība, jo kā gan citādi viņa varētu atļauties ignorēt vairākuma viedokli. Viņa , tā pat kā Rugāte, visādus te tautas pekstiņus neies klausīties…

+25
0
Atbildēt

0

dagne7 21.05.2010. 16.23

Priecājos par katru sabiedrībā aktīvu cilvēku ar nesabojātu reputāciju, kas ir gatavs pievienoties Vienotībai.
/ Vēl derētu “taisnības cīnītājs” aktīvais students Leimanis, no kura baidās viņa fakultātes spīdekļi un kurš bija spējīgs publiski pieķert melos rūdīto TP aktīvisti Rugāti, kas, starp citu, bija spilgtākais iespaids no pēdējā raidījuma KNL./

+22
0
Atbildēt

1

    Kristaps O. > dagne7 21.05.2010. 16.38

    pareizi, derētu gan tas Leimanis, uz mutes ar’ nav kritis

    +8
    0
    Atbildēt

    0

andrisskrastins 21.05.2010. 15.44

Jēziņ, TP nodarbojas ar ķēķa sarunu līmeņa uzturēšanu. Ieteiktu Čigānei vienkārši neatbildēt.

+19
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu