90. gadu kino • IR.lv

90. gadu kino

27
Elmārs Rudzītis, f64

Šovakar plkst.18 Laikmetīgās mākslas centra "Ofisa galerijā" Alberta ielā 13 notiks pirmā saruna no cikla "90tie citām acīm", kas aicina atskatīties uz 90.gadu kultūras un sociālajām parādībām Latvijā starpnozaru skatījumā, ziņo LETA.

Uz sarunu par 90.gadu nozīmi un ietekmi Latvijas kino mākslā, iekļaujot arī sociālpolitisko un personisko kontekstu, aicināti kinorežisori Ivars Seleckis, Juris Poškus un producents Bruno Aščuks, bet sarunu vadīs Kristīne Briede.

Sarunu cikla laikā tiks demonstrēti arī Ivara Selecka filmas "Gājiens ar krokodilu" fragmenti.

Projekts "90tie citām acīm" ietver grāmatas "Deviņdesmitie. Laikmetīgā māksla Latvijā" izdošanu maija beigās, izstādi, kurā dažādu jomu radošas personības piedāvā savu skatījumu par laikmetam iezīmīgiem video materiāliem, grāmatām, skaņu ierakstiem, fotogrāfijām un citiem dokumentiem, sadzīves priekšmetiem, kā arī sarunas ar izstādes veidošanā iesaistītajām personām.

Dzīva atmiņu stāstījuma veidā dalībnieki ir aicināti formulēt 90.gadu nozīmi mākslas un kultūras procesos, iekļaujot arī sociālpolitisko un personisko kontekstu. Izstāde "90tie citām acīm" Laikmetīgās mākslas centra "Ofisa galerijā" skatāma līdz 30.maijam.

Turpmākie sarunu cikla pasākumi:

20.maijs – „Dzīve. Sadzīve. Tehnoloģijas”: rakstniece Andra Neiburga. Sarunu vada Anda Kļaviņa.

26.maijs – Underground mūzikas scēna Latvijā 1990. gados”: Jānis Daugavietis, Uldis Gedra, Dambis (Raimonds Lagimovs), Uldis Rudaks.

Plašāka informācija par sarunām un to norises laiku sekos.

 

 

Komentāri (27)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu