Aptauja: grieķi tomēr atbalsta taupības režīmu • IR.lv

Aptauja: grieķi tomēr atbalsta taupības režīmu

19
EPA/LETA

Aptauja veikta vien dienu pēc vardarbīgajiem protestiem, kuru laikā dzīvību zaudēja trīs bankas darbinieki

Neraugoties uz plašajiem protestiem, grieķi tomēr ir gatavi samierināties ar bargajiem taupības pasākumiem, lai nepieļautu parādu nastas māktās valsts bankrotu, liecina svētdien publiskotie laikraksta "To Vima" aptaujas dati, ziņo LETA-AFP.

55,2% aptaujāto pauduši gatavību pieņemt taupības režīmu, bet 56,3% par pieņemamāko līdzekli, lai izvairītos no valsts maksātnespējas, uzskata algu samazināšanu. 71,3% grieķu savukārt vēlas, lai politiskās partijas pārvarētu domstarpības un sadarbotos savā starpā.

Aptauja tika veikta vien dienu pēc vardarbīgajiem protestiem, kuru laikā dzīvību zaudēja trīs bankas darbinieki.
Pirmdien Grieķijas valdība diskutēs par izmaiņām pensionēšanās sistēmā, kas cita starpā paredz pensionēšanos 65 gadu vecumā gan vīriešiem, gan sievietēm.

Jau ziņots, ka finanšu grūtībās nonākušās valsts glābšanai Eiropas Savienība un Starptautiskais Valūtas fonds trijos gados piešķirs 110 miljardus eiro (77,30 miljardus latu), taču ar noteikumu, ka Atēnas pieņems un ieviesies stingru taupības režīmu.

Komentāri (19)

andrisskrastins 09.05.2010. 15.45

Nu ko teiks AŠ²? Ka Grieķi tomēr arī ir idioti? :)

+6
0
Atbildēt

1

    ievuliitis > andrisskrastins 10.05.2010. 02.39

    Tie divi blēži teiks, ka grieķi ir nozombēti ar melīgām, bet talantīgām reklāmām. Jo katrs spriež, vadoties no paša izpratnes un no tā, kā rīkotos pats dotajos apstākļos.

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu