Latvija čempionātu sāk ar zaudējumu Šveicei • IR.lv

Latvija čempionātu sāk ar zaudējumu Šveicei

28
Romāns Kokšarovs, F64

Ar rezultātu 1:3 Latvijas izlase zaudē cīņā ar Šveices valstsvienību. Znaroks kļūdas noraksta uz hokejistu jaunību. Nākamā spēle pirmdien ar Kanādu

Spēle sākās ātrā un aktīvā spēlē, tomēr jau trešajā minūtē Latvijas izlase zaudēja pirmos vārtus, kad pēc piespēles gar vārtiem pie ripas nokļuva Andreass Ambūls, panākot 1:0 Šveices labā. Otrā trešdaļa sākās praktiski identiski kā pirmā – Šveices izlasei piederēja pārsvars un trešajā minūtē tā guva vārtus, kad aizsargs Romēns Žosī izslidoja no aizvārtes un raidīja ripu starp Latvijas izlases vārtsarga Edgara Masaļska kājsargiem. Otrajā trešdaļā, lai gūtu vārtus, Šveices izlasei vajadzēja par divām sekundēm vairāk laika nekā pirmajā, spēles gaitu rezumē LETA.

Savukārt trešā trešdaļa sākās pilnīgi pretēji – Latvijas izlase aktīvi devās uzbrukumā un tieši trešajā minūtē pēc skaistas Jura Štāla piruetes savus pirmos vārtus pirmā pasaules čempionāta spēlē guva Gints Meija. Spēles izskaņā Edgars Masaļskis tika nomainīts pret sesto laukuma spēlētāju, bet divas sekundes pirms cīņas beigām Martins Pluss raidīja ripu tukšos vārtos.

Kļūdas pasaules čempionātā maksā dārgi, taču arī pēc neveiksmes neviens Latvijas izlasē degunu nenokar, un turpinās cīnīties tālāk, pēc spēles žurnālistiem sacīja Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Oļegs Znaroks, vēsta BNS.

Znaroks atzina, ka trešajā periodā bijis pārliecināts, ka izdosies rezultātu izlīdzināt, tomēr tas neesot sanācis. "Pirmajā periodā izdarījām mazāk metienu nekā pretinieki, trešajā spēlējām neslikti, iemetām vārtus, bija vēl iespējas, kuras neizmantojām," sacīja treneris. Kļūdas Znaroks norakstīja uz hokejistu jaunību, jo vairākiem šis ir pirmais čempionāts karjerā. "Bārt viņus nevar, lai mācās no kļūdām."

Latvijas komanda nākamajos B apakšgrupas mačos pirmdien tiksies ar Kanādu, bet trešdien cīnīsies pret Itālijas hokejistiem. Latvijas izlasei ir izvirzīts uzdevums iekļūt ceturtdaļfinālā. Latvijas valstsvienība pagājušā gadā pasaules čempionātā, kas notika Šveicē, izcīnīja septīto vietu, liecina LETA arhīvs.

Uz pasaules čempionātu Latvijas izlase devusies astoņu aizsargu, 13 uzbrucēju un trīs vārtsargu sastāvā. Latvijas izlases kapteinis būs uzbrucējs Herberts Vasiļjevs, piektdien paziņoja Latvijas Hokeja federācija. Vasiļjevam šis būs devītais pasaules čempionāts. Viņš Latvijas izlases kapteinis bija arī olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā 2009.gadā, kad komanda ieguva ceļazīmi uz Vankūveras olimpiskajām spēlēm.

Komentāri (28)

ilzeja 08.05.2010. 11.21

nu Šveice, Šveice, cerams, ka arī pēc šīs spēles ārzemju mediji varēs ziņot ”Switzerland you just got Masalskis-ed!” :D :)

vēl labāk, ja arī visa pārējā komanda būs nospēlējuši godam :))

+1
0
Atbildēt

1

    Scipcinskis > ilzeja 08.05.2010. 13.00

    Biju jau aizmirsis tādu raksta nosaukumu. Mana vecā galva. Bet vēl labāk, ja labi spēlēs ne tikai Masaļskis, bet arī ripas Šveiciešu vārtos lidos ne viena vien.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

dro 09.05.2010. 10.56

Starp citu, H.Vasiļjevu LHF noēda tikai tāpēc, ka viņš, “nelietis”, gribēja Latvijas nacionālajā komandā ieviest latviešu valodu.
________________________________
Žetons! Vai Vasiļjevs ir saņēmis 3* ordeni?

+2
-1
Atbildēt

0

paula zariņa 08.05.2010. 20.32

Būs grūti… bet kam tagad viegli?

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu