SC likuma grozījumi varētu apturēt Parex sadalīšanu • IR.lv

SC likuma grozījumi varētu apturēt Parex sadalīšanu

17
Lita Krone, LETA
Indra Sprance

"Saskaņas centra" sagatavotie grozījumi Kredītiestāžu likumā varētu apturēt 'Parex' restrukturizāciju, secināts Saeimas komisijā

Apvienības “Saskaņas centrs” (SC) sagatavotie Kredītiestāžu likuma grozījumu pieņemšana varētu apturēt “Parex” bankas restrukturizāciju, tā pēc ceturtdien notikušās slēgtās apvienotās Saeimas Nacionālās drošības un Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēdes Ir.lv atzina vairāku frakciju politiķi.

Saskaņā ar Ir.lv rīcībā esošo informāciju, apvienotajā komisijas sēdē ceturtdien piedalījušies gan drošības dienestu, gan Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) pārstāvji. Sēde notikusi aiz slēgtām durvīm, tajā skatīta slepena informācija.

Vairāki no komisijas sēdē klāt bijušajiem politiķiem, tostarp tie, kuru frakcijas iepriekš atbalstīja likumprojekta virzību Saeimā, atzina, ka SC iesniegtie un ar Saeimas vairākuma atbalstu komisijām skatīšanai nodotie grozījumi faktiski apturētu valdības plānus restrukturizēt banku, sadalot to divās daļās. Plāna īstenošana, ja pieņemtu šādus grozījumus, nebūtu iespējama, jo, pēc neoficiālas informācijas, nav skaidrs, vai šādas likuma prasības būtu iespējams izpildīt attiecībā uz tā dēvēto slikto “Parex” daļu.

SC iesniegtie grozījumi Kredītiestāžu likumā paredz, ka FKTK dod atļauju kredītiestādes uzņēmuma pārejai citas personas īpašumā vai lietošanā, ja pēc uzņēmuma pārejas gan tā kredītiestāde, kas uzņēmumu nodod, gan tā, ka uzņēmumu iegūst atbilst viām likumos un FKTK izdotajos noteikumos noteiktajām kredītiestāžu darbību regulējošajām normatīvajām prasībām un, ja pārejas priekšlikumi pievienoti kā kredītiestādes nodevējas, tā kredītiestādes saņēmējas darbības perspektīvie plāni ne mazāk kā tuvākajiem trim gadiem.

 

Komentāri (17)

mary75 29.04.2010. 16.37

Neņemos spriest, vai tā sadalīšana būtu pareizs vai nepareizs solis.
Bet, nāk atmiņa tā Jurkāna intervija, kur viņš saka, ka tagadējam SC ir cieši sakari ar K-K.
Tāpat jau tas fakts, ka daudzās valsts iestādēs darbiniekiem gandrīz vai piespiedui kārtā lika norēķināties caur parexu, un visai labvēlīgo priekš K_K pareksa pārņemšanu no Godmaņa – Slaktera puses, viss tas varētu liecināt, kā interesēs virza šo projektu.

+9
0
Atbildēt

3

    austrisv > mary75 29.04.2010. 18.52

    Jā, Tev pilnībā piekrītu, jo SC un abi A+Š labprāt pa’rdotu banku, jo viņi cer tikt pie varas un tad arī ienāktu nauda budžeta caurumu lāpīšanai!

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    mary75 > mary75 29.04.2010. 20.56

    Dienā ir info, ka tam likumprojektam kājas aug taisni no K-K, un tas ir tikai viņiem par labu, ļaus tiem izpumpēt no valsts milzu naudu.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    snjuu > mary75 29.04.2010. 17.24

    Dzeris. Drīzāk SC varētu vēlēties banku sadalītu vai nesadalītu notirgot vēlāk, ar cerību, ka paši tobrīd būs pie šprices. Doma vienkārša – palielāka nauda ir popularitātes noturēšanas iespēja, ja no PAREX atbrīvotos tagad (joprojām laikam ar zaudējumiem) tad kaut kādas naudas izbrīvētu, daži varētu brīvāk elpot. Ja nē – skābekļa rezervju mazāk. Protams, ka noturot Parex valsts īpašumā vēl kādus laiku, pastāv iespēja, ka nekādu dižo zaudējumu nebūs…, bet naudas iegūšana ir tikai 1 lieta, bieži svarīgāka ir prasme ar to pareizi (šajā gadījumā – “valstiski”) rīkoties.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

ievuliitis 29.04.2010. 17.50

Esmu pārliecināta, ka Parex bankas trilleris arī bija iecerēts ar valsts novājināšanas mērķi. Neņemos apgalvot, kur izstradāts scenārijs, bet daudz atbildes variantu nemaz nepastāv. Vai te ir apzināta Godmaņa un co vaina, neesmu droša, bet to, ka tie tika apspēlēti – vienos vārtos, varu apgalvot gan. Tagad sākās jauns cēliens. Ja likumprojekts izies cauri, tas vēl vairāk pasliktinas situāciju valstī. Nākamais solis – Urbanovichs ierodas, ka glābējs ar nesavtīgu “brāļu” tautas palīdzību.

+7
0
Atbildēt

0

andrisskrastins 29.04.2010. 17.00

Nu šeit ir uzskatami redzams, kurš ir kura kabatā :) Tauta, balsojiet par SC, atbalstiet zagļus K&K.

+7
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu