Elma Zadiņa, pūteļa meistare

3

Komentāri (3)

J.šveiks 29.11.2018. 17.08

Kurzemē skābputra jau bija visu vasaru teju katrā lauku mājā , parasti kad šķidrums bija nodzerts , biezumus atkristīja ar aukstu ūdeni un slāpes varēja turpināt veldzēt.

+1
0
Atbildēt

0

ozolina_inese 29.11.2018. 09.52

Hm. Bērnībā Vidzemes pusē (Ērgļi, vecpiebalga) mēs ēdām līdzīgi gatavotus “miltus”, ļoti garšīgus arī svaigā pienā, tikai sauca par sutnēm. Sutnes vārija, kaltēja un mala parasti pavasarī, lai intensīva darba laikā, īpaši siena pļavā, nevajadzētu stāvēt pie plīts. Ideja tā pati, kā kellog un citiem kukurūzas izstrādājumiem, tikai Latvijas lauku variants.

0
0
Atbildēt

1

    Sskaisle > ozolina_inese 29.11.2018. 14.02

    tieši tā – sutnes – ar pienu – bērnības prieks – Vestienas pusē :)

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam