Aizmugure! • IR.lv

Aizmugure!

Iecerētā futbola stadiona vizualizācija
Baiba Litvina

Kāpēc Rīgas dome jau piešķīrusi Futbola federācijai zemi Lucavsalā, ja nav nekādas skaidrības par vērienīgā futbola stadiona izmaksām un finansētājiem?

Kāpēc tāda steiga? Skaļi protestē ne tikai mazdārziņu nomnieki, bet arī sporta eksperti šaubās, vai Lucavsala ir piemērotākā vieta nacionālā futbola stadiona būvēšanai. Tāpēc Rīgas domes lēmums jau 17. aprīlī nodot 10 hektāru zemesgabalu Latvijas Futbola federācijai tiek saistīts ar varas spēlēm — 26. aprīlī federācijas kongresā līdzās pašreizējam prezidentam Vadimam Ļašenko atkārtoti uz viceprezidenta amatu kandidē arī ilggadējais domes deputāts Olafs Pulks (JV), kurš atbild par satiksmes jomu.

Arī Rīgas domes opozīcija ceļ trauksmi, ka aiz vērienīgā projekta, kura īstenošana velk līdzi nepieciešamību pilsētai ieguldīt miljonus eiro infrastruktūras izbūvei, patiesībā stāv politiskas intereses. «Šis nav stāsts par stadionu, tas ir «futbola ministra» Olafa Pulka zelta izpletnis,» komentē deputāts Viesturs Kleinbergs (Progresīvie).

Pulks pārmetumus noraida un balsojumā par zemes piešķiršanu pats nepiedalījās.

Dome nolēma, ka piecu gadu laikā federācijai jāizstrādā stadiona būvniecības iecere. Lai to izdarītu, jāveic padziļināta teritorijas grunts izpēte, transporta plūsmu modelēšana, jāaplēš izmaksas stadiona un ar to saistītās infrastruktūras izbūvei, tajā skaitā ielu tīkla pārbūvei. Ja federācija ar šo uzdevumu netiks galā, dome varēs lemt par termiņa pagarināšanu vēl uz pieciem gadiem.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu