Okupantu degmaisījums • IR.lv

Okupantu degmaisījums

Aivars Ozoliņš

Uzbrukums Okupācijas muzejam ir epizode Krievijas karā pret Rietumiem

Okupācijas muzejs ir acīmredzami bīstams Krievijas impērijas atjaunotājiem. Divu pēdējo gadu laikā četras reizes izsisti logu stikli muzeja filiālei Stūra māja, norauts Ukrainas karogs pie muzeja ēkas, notiek gānīšanās soctīklos par vai katru muzeja paziņojumu, bijuši zvani ar draudiem, viens arī par muzejā it kā ievietotu spridzekli. Bet naktī uz 28. februāri iemests «Molotova kokteilis» muzeja direktores kabinetā ēkā Rātslaukumā.

«Mēs esam tāda, nu, fronte,» secina muzeja direktore Solvita Vība.

Viņas kabinets nopietni bojāts, taču cilvēki nav cietuši, krājums nav skarts, muzejs turpina strādāt. Bet uzbrucēju un divus viņa līdzdalībniekus policija aizturēja ļoti ātri, jau 1. martā.

Uzbrukums Latvijas valstij, kā to uzreiz raksturoja Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs, ir kārtējais Krievijas karā par impērijas saglabāšanu. Ukrainā tas ir militārs iebrukums. Latvijā un kaimiņvalstīs tās līdz šim bija bijušas lielākoties propagandas un dezinformācijas kampaņas, kiberuzbrukumi, politiskas provokācijas un viltus draudi kaut ko spridzināt. (Piemēram, pērn rudenī pieredzējām e-pastu lavīnu skolām par tajās it kā ievietotiem spridzekļiem.) Nu ir bijis arī terora akts. Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (JV) pirmdien informēja par to kolēģus Eiropas Savienības Tieslietu un iekšlietu ministru padomes sanāksmē.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu