Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

Kristīne Simsone

oooc Ferrāri / Ferrari. Amerikāņu aktieris Ādams Draivers atkal redzams itāļu magnāta lomā (atcerieties Ridlija Skota Guči namu!). Šoreiz Maikla Manna režisētajā biogrāfiskajā drāmā viņam uzticēta pirmās formulas komandas un slavenā autouzņēmuma dibinātāja Enco Ferrāri loma. Ferrāri ir kvalitatīva izklaides filma, kas piedāvā gan dramatiskus biogrāfiskās drāmas un personīgo attiecību pavērsienus, gan sporta filmas spriedzes elementus. Tiesa, pārsteigumus no filmas vēstījuma gaidīt nav vērts. Kino no 24. janvāra.

oooc Dzīvnieku valstība / Le règne animal. Stāsts ar zinātniskās fantastikas un šausmu filmas iepludinājumiem iztēlojas laiku, kad Francijas sabiedrību ir pārņēmusi dīvaina slimība: viens no simptomiem ir pakāpeniska pārtapšana dzīvniekos. Lai gan režisora Tomā Kaijē filma ir pārāk tieša, vietumis pat didaktiska un jēdzieniski paplāna, tā ir interesanta novirze no ierastajiem franču kino «eksporta darbiem», kas pamatā ekspluatē frankofonās kultūras agrākos gadsimtus. Kino no 26. janvāra.

oooo Kasandras kaķis / Až přijde kocour. Šī 1963. gada filma uzskatāma par vienu no čehoslovāku jaunā viļņa pirmajiem aizmetņiem. Tajā nolasāmas divas šim strāvojumam raksturīgas komponentes — maģiskais reālisms un autoritāras varas kritika. Filmas nosaukums burtiski nozīmē «kad kaķis nāk», un tas atsaucas uz kādas cirka trupas ierašanos mazā Čehijas pilsētiņā. Trupai līdzi brauc noslēpumains kaķis saulesbrillēs; kolīdz brilles tiek noņemtas, ikviens, kas atrodas kaķa redzeslokā, iekrāsojas savā patiesajā krāsā: mīlētāji kļūst sarkani, krāpnieki — dzelteni, zagļi — pelēki, bet meļi — violeti. Vojteha Jasnija režisētais komēdiskais darbs ir alegorija par diktatoru bailēm no patiesības un to, ka bērni pēc dabas ir godīgi. Kinoteātrī Kino Bize no 26. līdz 28. janvārim.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu