Elīna Veinberga, glezno ar otiņu mutē • IR.lv

Elīna Veinberga, glezno ar otiņu mutē

Pandēmijas laikā «bija daudz brīvā laika, un es mēģināju», stāsta Elīna. Foto no personīgā arhīva
Agnese Meiere

Viss sākās Covid-19 pandēmijas laikā. Toreiz bijis ļoti bail par to, kas notiks ar pašu un pasauli, tāpēc gleznošana palīdzējusi Elīnai (43) atbrīvoties no nelāgajām domām. Tagad darbošanās ar krāsām un smalku otiņu ir kļuvusi par ikdienu — viņa sociālajos tīklos Facebook un Instagram ar vārdu elina.art.studio pārdod Ziemassvētku kartītes, veido gleznas pēc pasūtījuma, pat piepildījusi savu sapni ilustrēt grāmatas. Elīnas zīmējumi redzami šogad izdotajā Evitas Nihnidovičas grāmatā Pirts pasakas bērniem.

Zīmēt Elīnai patīk kopš bērnības. Taču tikai savam priekam. Bijis arī sapnis kādreiz ilustrēt bērnu grāmatas, gluži kā Margaritai Stārastei, taču tas licies neiespējami. Jo par realitāti atgādinājusi pašas pārliecība — lai zīmētu un gleznotu, ir jāmācās un jāmācās. 

Taču pandēmijas laikā «bija daudz brīvā laika, un es mēģināju», viņa stāsta. Daudzi cilvēki ne tikai slavēja Elīnas veikumu, bet arī pirka viņas radītās apsveikuma kartītes, pasūtīja arī lielākas formas darbus. Kāda draudzene uz komponista Raimonda Paula dzimšanas dienu lūgusi uzzīmēt Maestro portretu. Elīna sākumā šaubījusies, vai to maz spēs, taču galu galā darbu paveikusi teicami. Paužot atbalstu ukraiņu tautai un Volodimiram Zelenskim, Elīna zīmējusi arī Ukrainas prezidenta portretu. 

Pašlaik viņas ikdiena paiet, kopā ar vīru Arni audzinot trīs bērnus — Sāru (21), Kristianu (15) un Rebeku (12), kā arī pēc pasūtījuma zīmējot Ziemassvētku kartītes. Elīna ar ģimeni jau 15 gadus dzīvo Anglijā, tāpēc pasūtītājiem uz Latviju tās palīdz nogādāt sirdsdraudzene Baiba. Apsveikuma kartītes nopērkamas arī kafejnīcā Pieturi Liepā starp Valmieru un Cēsīm un veikalā Rotaļlietas.eu Rīgā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu