Rotaļas ar Avena šahu • IR.lv

Rotaļas ar Avena šahu

Ogrē iecerētā rotaļu laukuma vizualizācija
Baiba Litvina

Ogres pašvaldība ņems maksimālo aizdevuma summu no valsts, lai par 1,7 miljoniem eiro būvētu «senlatviešu» pili

Kaut gan Ogres novada parādsaistības jau sasniegušas 147 miljonus eiro, dome steidzamā kārtā par prioritāti atzinusi bērnu rotaļu laukuma izbūvi, kam plāno Valsts kasē aizņemties 1,5 miljonus eiro. Vēl nepilni 265 tūkstoši būs jāpiemaksā no pašvaldības budžeta, lai pilsētas centrā uzceltu koka pili ar moderniem atpūtas elementiem.

Opozīcijas deputāti ceļ trauksmi par nelietderīgiem tēriņiem, piesaucot Rēzeknes piemēru, kur uz parāda būvēts spa komplekss pašvaldību novedis uz bankrota sliekšņa. Vēl deputāti norāda — Ogre atkal atgriežas pie sankcijām pakļautā Krievijas miljardiera Pjotra Avena porcelāna kolekcijas, šoreiz tās figūriņas iedvesmojušas ideju par šaha laukuma izveidi rotaļu teritorijā.

Steiga atvaļinājumu laikā

Bija vēla otrdienas pēcpusdiena, kad Ogres deputāti saņēma paziņojumu par domes ārkārtas sēdi nākamajā rītā, 16. augustā. Steidzamo jautājumu sarakstā bija ieceres nodošana sabiedrības viedokļa noskaidrošanai — vai Brīvības ielā Ogres centrā jātop šādam rotaļu laukumam.

Bez kavēšanās sarīkotā rakstiskā aptaujā iedzīvotājiem uzdeva trīs jautājumus, bet nekas nebija minēts par projekta izmaksām un nepieciešamo aizņēmumu. Desmit dienu laikā atsaucās 578 iedzīvotāji, un 86% ieceri atbalstīja, domniekiem ziņoja par projektu atbildīgā nodaļas vadītāja Aija Romanovska.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu