Kas ir Egils Helmanis? • IR.lv

Kas ir Egils Helmanis?

22
Baiba Kļava

Skandāliem apvītā Avena porcelāna izstāde Ogres Vēstures un mākslas muzejā šogad piesaistīja visas Latvijas uzmanību, taču pilsētas mēra Egila Helmaņa pagātnē atrodams ne mazums dīvainu darījumu un apšaubāmu partneru

Ogres mēra Egila Helmaņa darbības pēdējo mēnešu laikā pievērsušas visas valsts uzmanību un pat nonākušas Saeimas diskusiju krustugunīs. Viņa vēlme sarīkot Eiropas Savienības sankciju sarakstā esošā Krievijas oligarha Pjotra Avena kolekcijas porcelāna izstādi un vēršanās pret nepakļāvīgiem pašvaldības darbiniekiem dažiem lika viņa rīcībā saskatīt apdraudējumu gan demokrātijai, gan valsts drošībai.

Ir pēta, kas ir Egils Helmanis un kāda ir šī ietekmīgā Nacionālās apvienības politiķa pagātne.

Politiskā «aizmugure»

Helmanis darbu Ogres domē sāka 2009. gada vasarā. Pirmais numurs Visu Latvijai! un Pilsoniskās savienības sarakstā pašvaldību vēlēšanās izrādījās veiksmīgs — viņš savāca visvairāk balsu, un saraksts ieguva trīs deputātu vietas jaunajā sasaukumā. 

Helmaņa vārds pilsētā bija pazīstams arī agrāk — pēc regulārajām mācībām Krievijā viņš paša dibinātajā biedrībā mācīja jauniešus tuvcīņā, kā arī vadīja mācības Ogres arodģimnāzijas skolēniem, pašvaldības un valsts policijai un Nacionālajai aizsardzības akadēmijai. Domē viņš kļuva par ilggadējā mēra Edvīna Bartkeviča (Ogres novadam) vietnieku. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu