Pats vainīgs • IR.lv

Pats vainīgs

Pauls Raudseps

Ja ģenerālprokurors iztēlotos sevi vajātās vietā, viņš nekad nebūtu to pateicis

Savulaik Juris Stukāns bija pozitīvais tēls.

Kad pirms astoņiem gadiem tagadējais ģenerālprokurors vēl bija tiesnesis, viņš daudzus patīkami pārsteidza ar gatavību skaidrot savus spriedumu digitālgeitas pirmajā instancē. Pēc tam žurnālisti nereti viņam prasīja viedokli, un viņš bija gatavs izteikties. Kad Tieslietu padome 2020. gadā viņu virzīja uz ģenerālprokurora amatu, par viņu nobalsoja 92 Saeimas deputāti, neviens nebija pret, neviens neatturējās.

Pagājuši trīs gadi, un Stukānu atkal vērtēs Tieslietu padome, tikai nu jau pavisam citā gaismā. Zvērināto advokātu padome aicina veikt pārbaudi par Stukāna nu jau skandalozu slavu ieguvušajiem izteikumiem žurnālā Ieva, kuros viņš kritizē Jēkabpils novadā bijušā vīra brutāli noslepkavotās sievietes advokāti par bezdarbību. Ja konstatēs, ka ģenerālprokurors «pieļāvis apkaunojošu rīcību, kas nav savienojama ar viņa amatu», daudziem Saeimas deputātiem, kuri pirms trim gadiem par viņu tik pārliecināti nobalsoja, būs jālemj par Stukāna atlaišanu.

Pats vainīgs.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu