Sveika un sveiks! • IR.lv

Sveika un sveiks!

Pauls Raudseps

Rakstu šo sleju nedēļu pirms vēlēšanām. Jūs to lasāt, kad balsis jau ir saskaitītas. 

Taču šajā Ir Nauda numurā aprakstītie izaicinājumi uzņēmējiem un plašākai sabiedrībai būs tie paši gan pirms, gan pēc 1. oktobra.

Karš Ukrainā. Nozīmīgs skaits biznesu, kā lasāms Agras Lieģes rakstā, ar apbrīnojamu pašaizliedzību snieguši palīdzību gan Ukrainai, gan šeit nonākušajiem bēgļiem. Citiem uzņēmumiem, iespējams, jāliek pie sirds Ārlietu ministrijas Juridiskās direkcijas vadītājas Kristīnes Līces rakstītais, ka «sankciju ievērošana ir Latvijas nacionālās drošības interesēs».

Inflācija un energoresursu cenu pieaugums. Procesi, kuri sākās jau pirms kara, bet tagad uzņem apgriezienus, un kas dažkārt nostāda neērtā situācijā pat tos uzņēmējus, kā, piemēram, Ilzes Šķietnieces aprakstītos granulu ražotājus, kuriem šis varētu likties īstais pļaujas laiks. Lielākā daļa uzņēmēju nostādīti smagas izvēles priekšā — kā atrast pareizo cenu savai precei vai pakalpojumam, kas ļaus vismaz kaut cik līdzsvarot strauji augošās izmaksas ar iedzīvotāju šaurāku rocību?

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu