Vēl nebijis gadījums • IR.lv

Vēl nebijis gadījums

9
Kaspars Zāle. Foto — Ieva Salmane
Laura Dumbere

Nepilna gada laikā aktieris Kaspars Zāle divas reizes ticis atlaists no Dailes teātra un vērsies ar prasību tiesā. Tas ir bezprecedenta gadījums Latvijas teātra vidē

Nebijis gadījums ir arī fakts, ka aktieris Zāle septembrī panāca atjaunošanu darbā — vienošanās ar Dailes teātri notika, nenonākot līdz tiesas zālei. Tomēr pēc otrreizēja darba uzteikuma Zāle kļuvis par pirmo latviešu aktieri, kas vērsies tiesā pret savu darba devēju. 

Uzrunājot aktieri intervijai, mērķis nebija noskaidrot vainīgos un cietējus. Par patiesību un taisnīgumu šajā sarežģītajā situācijā spriedīs tiesa, un tiesvedības process starp Zāli un Dailes teātri vēl nav beidzies. 

Kaspars Zāle nav pirmais vai vienīgais aktieris, kas pēdējo gadu laikā atlaists no darba kādā teātrī. Tāpēc šķita būtiski saprast šī cilvēka cīņas būtību. To donkihotisko dzinuli, kas viņam licis kļūt par šādu bezprecedenta gadījumu. 

Savu aktiera karjeru viņš sāka ar spožu debiju — titullomu režisores Indras Rogas iestudējumā Doktors Živago Valmieras teātrī. Tika nominēts Spēlmaņu nakts balvai kā gada jaunais skatuves mākslinieks. Par lomu Aika Karapetjana filmā Pirmdzimtais ticis izvirzīts Lielā Kristapa balvai. Viņš sevi parādījis lomās filmā Nameja gredzens un seriālā Sarkanais mežs, piedalījies arī topošajā seriālā par Emīliju Benjamiņu. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu