Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Valdības vadītājs Krišjānis Kariņš (JV) svētdien uzrunāja tautu un aicināja ievērot pandēmijas laika ierobežojumus. Kariņš rosinās vēl stingrākus ierobežojumus un pagarināt ārkārtējo situāciju. To atbalsta Valsts prezidents Egils Levits un Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (NA). Pagājušajā nedēļā Covid-19 inficēto skaits pieaudzis par 50%.

Valdība paplašināja atbalstu uzņēmējiem un darbiniekiem dīkstāves atbalsta un apgrozāmo līdzekļu subsīdijas saņemšanai. Nolemts atgriezties pie 20% apgrozījuma krituma sliekšņa uzņēmumiem, pašnodarbinātajiem un patentmaksātājiem, lai saņemtu atbalstu. VID no 1. decembra sāka pieņemt pieteikumus dīkstāves atbalstam un algu subsīdijām.

Valdība atbalstīja Kultūras ministrijas rosinājumu visiem publisko pasākumu organizatoriem, tajā skaitā kultūras, neatkarīgi no to juridiskā statusa kompensēt 80% biļešu vērtības par pasākumiem, kuru norise Covid-19 izraisītās ārkārtējās situācijas laikā atcelta un biļešu nauda atmaksāta skatītājiem. Kompensācijas saņemšanai pasākumu rīkotājiem būs jāpiesakās Valsts kultūrkapitāla fondā.

Latvijas IKP šāgada 3. ceturksnī samazinājās par 2,6% salīdzinājumā ar pērnā gada attiecīgo periodu. Šogad deviņu mēnešu laikā IKP samazinājās par 4,3%.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu