«Neprata apstāties, ja bija nolicis mērķi» • IR.lv

«Neprata apstāties, ja bija nolicis mērķi»

Dace Bunkusa. Foto — Edmunds Brencis
Indra Sprance

Maksātnespējas administratora Mārtiņa Bunkus māte pirmo reizi intervijā runā par dēla slepkavības versijām

Pirms pāris gadiem drauga kāzās tapušajā fotogrāfijā Mārtiņš Bunkus smaida. Tagad bilde melnā rāmī atrodas pie sienas viņa mammas, uzņēmējas Daces Bunkusas viesnīcā Elizabetes ielā Rīgā. Dēla zaudējums ir smags pārdzīvojums, kas paņēmis daudz spēka. Mamma visu aizvadīto gadu vairāk no malas vērojusi Bunkus brāļu publiskās aktivitātes, veidojot nodibinājumu Justice for Martin Bunkus, izsludinot pusmiljona atlīdzību par palīdzību slepkavības atklāšanā un asi kritizējot policiju. Pēc Ir raksta, kurā 30. maija žurnālā analizējām gada laikā izmeklēšanā panākto un slepkavības versijas, Dace Bunkusa sazinājās ar redakciju, viņas vēsts — «nauda un vara pārbauda arī manus dēlus».

Šī nav intervija, kurā ir atbildes uz visiem jautājumiem. Šī intervija ir tas, ko Dace šobrīd gatava pateikt sabiedrībai.

Mārtiņu Bunku nošāva pērn 30. maijā, lietā joprojām nav neviena aizturētā vai aizdomās turētā. Policijas galvenā versija pirms gada un tagad — noziegums saistīts ar Bunkus profesionālo darbību maksātnespējas administratora vai advokāta arodā, taču netiek izslēgtas arī ar personisko dzīvi saistītas versijas.

Jūs sazinājāties ar Ir pēc raksta par slepkavības gadskārtu. Ko vēlaties pateikt sabiedrībai?
Pagājis ļoti smags laiks, bijis daudz visa kā, izteikti dažādi viedokļi. Man kā mammai šķiet ārkārtēja visa šī situācija valstī, kāpēc zaudējām Mārtiņu. Situācija ir dramatiska, jo tā ir arī valstiska problēma. Jau turpat 30 gadus darbojos biznesā, un es nebiju saskārusies ar tādu nežēlastību. Var teikt, tas ir trauksmes zvans — kas notiek mūsu sistēmā, mūsu valstī!

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu