Esmu gatava mācīties • IR.lv

Esmu gatava mācīties

6
Sigita Kirilka.
Indra Sprance

Latvijas radio satura jaunā vadītāja Sigita Kirilka sola – medija politiskā neatkarība ir tikpat negrozāma kā Daugavas tecējums uz jūru

Bijusī ziņu aģentūras BNS galvenā redaktore un valdes priekšsēdētāja Sigita Kirilka vienīgā no uzrunātajiem jaunās Latvijas radio valdes pārstāvjiem piekrīt pusdienu intervijai Ir. Nacionālās Elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) atrastais jaunais valdes priekšsēdētājs – sociologs Aldis Pauliņš atsaka, jo valde sāks darbu tikai janvāra vidū un pirms tam viņš nevarot atklāt arī personīgo redzējumu par radio nākotni. Detalizēti savu viedokli Pauliņš nav paudis arī kolektīvam, kas novedis pie tā, ka vairāk nekā simt radio darbinieku atklātā vēstulē prasa rīkot jaunu konkursu valdes priekšsēdētāja amatam ar publisku diskusiju pirms pēdējās kārtas, lai sabiedrība var novērtēt kandidātu ieceres.

Kirilka intervijai izvēlējusies restorānu Džems netālu no stacijas, bet pusdienām pēcsvētku atslodzei pasūta svaigus lapu salātus. Tie gan paliek neapēsti – jaunā valdes locekle rūpīgi koncentrējas atbildēm. NEPLP lēmums atbalstīt viņas kandidatūru pašai bijis pārsteigums. Neoficiāla informācija liecina, ka Sigitai Kirilkai konkursā bijis otrais augstākais novērtējums pēc bijušās Providus vadītājas Vitas Tēraudas, kurai trūcis vairākuma atbalsta padomes balsojumā.

Kirilka atzīst, ka bijusi starp tiem, kas iebilda pret kandidātu publiskošanu – lēmums bijis emocionāls, ņemot vērā iepriekš Latvijas televīzijas valdes izvēlē pieredzēto, «kad tika saceltas milzīgas putas».

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu