Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

6

Nedēļas notikumi Latvijā

Valdības vadītāja Laimdota Straujuma (Vienotība) uzskata, ka KNAB vadītāju Jaroslava Streļčenoka un Jutas Strīķes konflikts ir tiktāl eskalējies, ka viņi vairs nevar strādāt kopā. Tāpēc Straujuma tiksies ar abiem, lai šo konfliktu atrisinātu. «Ja vadītājs netiek galā, tad ir jādomā par viņa piemērotību,» teica premjerministre.

Reformu partijas (RP) valde nolēmusi atbalstīt desmit RP deputātu un trīs ministru iestāšanos Vienotībā un aicināt viņus no Vienotības saraksta startēt 12.Saeimas vēlēšanās. Plānots, ka šie deputāti un ministri Vienotībā iestāsies līdz pirmdienai, 19.maijam.

Pirms 11.Saeimas vēlēšanām apvienība Saskaņas centrs (SC) izmantojusi Krievijas polittehnologu pakalpojumus, kas varēja izmaksāt vairākus tūkstošus latu. Šo sadarbību koordinējis partijas līderis Jānis Urbanovičs, kuram pēc notikušā vairs nav piešķirta pielaide valsts noslēpumam. Par šo lietu KNAB trīs gadus veicis pārbaudi un nolēmis tomēr neierosināt kriminālprocesu, jo partiju finansēšanas pārkāpumi tikuši kriminalizēti tikai pēc Saeimas vēlēšanām. SC līderis iepriekš norobežojās no Maskavas konsultantiem, taču tagad izrādās, ka tiem devis uzdevumus. Likums liedz partijām pieņemt ziedojumus no ārvalstīm un par to draud pat cietumsods.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu