Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

1
Promaskavisko separātistu pasludinātās «Doņeckas tautas republikas» vadība paziņojusi par «republikas» suverenitāti un vērsusies pie Krievijas Federācijas ar lūgumu uzņemt to Krievijas sastāvā. 11.maijā Austrumukrainas pilsētās Doņeckā un Luganskā notika separātistu rīkoti referendumi par pievienošanos Krievijai. Pēc separātistu ziņām, Doņeckas apgabalā par atdalīšanos no Ukrainas nobalsojuši 89% vēlētāju, bet Luganskā vēlētāju balsojums arī bijis teju vai simtprocentīgs. Gan ASV, gan ES paziņojušas, ka neatzīst separātistu «nelegālos referendumus».

Radars pasaulē

Ukrainas krīzes dēļ ES paplašinājusi sankciju sarakstu pret Krieviju, tajā iekļaujot vēl 13 personas un divus Krimas uzņēmumus Černomorņeftogaz un Feodosija. Savukārt Kanāda vērsusies pret sešiem Krievijas pilsoņiem un sešiem Ukrainas pilsoņiem, tai skaitā pret Krievijas izlūku, kas darbojas Austrumukrainā, Igoru Girkinu (Strelkovu) un Doņeckas un Luganskas separātistu vadoņiem.

Bijušajam Izraēlas premjeram Ehudam Olmertam tiesa piespriedusi sešus gadus cietumā un arī miljona šekeļu (210 000 eiro) naudas sodu par kukuļu ņemšanu laikā, kad viņš bija Jeruzalemes mērs. 

Turcijas valdībai Kiprai jāmaksā 90 miljonus eiro kompensācija par cilvēktiesību pārkāpumiem, kas notikuši Turcijas īstenotās Ziemeļkipras okupācijas rezultātā, nospriedusi Eiropas Cilvēktiesību tiesa (ECT). Prasību bija iesniegusi Kipras Republikas valdība. Kipra apsūdzēja Turciju, ka tā ir atbildīga par 1500 Kipras grieķu pazušanu un 20 000 pārvietošanu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu