Stresa pilna diena • IR.lv

Stresa pilna diena

6
Foto — Reinis Hofmanis, F64
Anda Burve-Rozīte

Šonedēļ Viņa Svētība XIV Dalailama (78) apmeklēja Latviju, lai sniegtu lekciju Līdzcietības kultūra. Šī bija trešā reize, kad Tibetas garīgais līderis viesojās Latvijā, un vienīgā reize, kad viņu nepieņēma valsts augstākās amatpersonas

Vai jūs zināt, kas ir Džastins Bībers? Vai jums ir nojauta, kāpēc viņš piedzimis? – iespējams, tas būtu dīvainākais jautājums, ko dalailama jebkad dzirdējis. Tāds, uz kuru neder neviena vispārzināmā atbilde, kādas viņš intervijās mēdz sniegt. Kad pirmdien, 9.septembrī tikos ar Tibetas garīgo līderi, kurš jau vairāk nekā sešdesmit gadus rezidē Daramsalā, Indijā, nespēdams atgriezties Ķīnas okupētajā tēvzemē, šo jautājumu tomēr neuzdevu. Atturēja intervijai strikti atvēlētais laiks – 15 minūtes, kā arī dalailamas Londonas ofisa iepriekš izteiktais brīdinājums, ka par šo popzvaigzni viņš, visticamāk, neko nezinās. 

Pirms intervijas viņi bija lūguši visus žurnālistus aizsūtīt jautājumus saskaņošanai. Svētais vīrs, kurš – pēc Vadžrajānas budisma meistaru tradīcijas – uz Zemes kā dalailama atgriezies jau četrpadsmito reizi kopš 1391.gada, šajā gadsimtā ļāvis kā treknas lotosa zieda lapas sev apkārt savīt iespaidīgas sabiedrisko attiecību kārtas.  

Tieši šā iemesla dēļ tikšanās ar svēto vīru atgādina ko pavisam pretēju budisma sludinātajai vienkāršībai un mieram: viņu pavadošā svīta kopā ar drošības dienesta darbiniekiem un sabiedrisko attiecību speciālistiem, vizītes mecenātiem no Latvijas puses raisa tādu pašu spriedzi, kā partiju biroju aizkulisēs vēlēšanu dienā vai lielpilsētas arēnā pirms Džastina Bībera koncerta. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu