Pelējums kultūrā • IR.lv

Pelējums kultūrā

4
Kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende trešo nedēļu bauda atvaļinājumu un darbā plāno atgriezties 5.augustā. «Šis nav politisks, bet ekspertu un administrācijas līmeņa jautājums,» viņas prombūtni pamato preses sekretāre Ieva Līne.

Muzeju darbinieki cīnās ar mitrumu izdegušajā Rīgas pilī un lauza galvas par vērtīgo krājumu nākotni, kamēr ministrijas vadība bauda atvaļinājumu

Astoņpadsmitā gadsimta griestu gleznojums Latvijas Nacionālā vēstures muzeja izstāžu zālē raud noguruma asaras. Virs tā 4.stāvā Rīgas pilī debesis atkal ir pušu un lietus ūdeņi caur griestiem līst spaiņos un vanniņās uz muzeja grīdas.

Trīs nacionālie muzeji, kas izdegušajā Rīgas pilī glabā aptuveni trešdaļu no visām Latvijas muzeju vērtībām, pusotru mēnesi pēc 20.jūnija vakarā notikušās ugunsnelaimes ir neziņā – vai ziemu būs jāpaliek izmirkušajā pilī, vai arī jādodas uz pagaidu ēkām, kuras gan vēl nav ne atrastas, ne pielāgotas muzeju vajadzībām.

Kamēr muzeju darbinieki pilī tīra un žāvē pils sienas, lai pasargātu krājumus no pelējuma, Kultūras ministrijas (KM) vadība turpina atvaļinājumu sezonu un ieņem nogaidošu pozīciju telpu jautājumā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu