Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

3
Kamēr vieni zviln pludmalē, citi lej smagus sviedrus — tā sestdien sākās ikgadējais Tour de France velobrauciens, kas šogad notiek jau 100.reizi. Pirmais sacensību posms bija jāveic Korsikas salā — 213 km.

Nedēļas notikumi pasaulē


1.jūlijā Horvātija kļuva par Eiropas Savienības dalībvalsti
. Horvātijas uzņemšana ES ir septītā reize, kad savienība paplašinājusies, un tagad tajā ir 28 dalībvalstis. Iepriekšējā reizē 2007.gadā pievienojās Bulgārija un Rumānija, bet Latvija kopā ar vēl deviņām valstīm tika uzņemta ES 2004.gada 1.maijā. 

Pirmdien visā ES spēkā stājas jauni noteikumi par cenu griestiem datu viesabonēšanai ārzemēs, kā arī noteiktas zemākas maksimālās cenas sarunām un īsziņām. Turpmāk mobilo ierīču lietotājiem maksimālā summa, kas būs jāmaksā par izejošo zvanu, būs 0,29 eiro minūtē, par ienākošo zvanu – 0,08 eiro minūtē, par īsziņas nosūtīšanu – 0,09 eiro. 

Eiropas Savienības iestādēs visā pasaulē sākta drošības pārbaude par izskanējušajām ziņām par iespējamo ASV specdienestu veikto Eiropas Savienības institūciju izspiegošanu. Vācijas izdevums Der Spiegel svētdien vēstīja, ka ASV izlūkdienesti izspiegojuši arī ES oficiālās institūcijas Briselē un ASV. Šādu informāciju medijiem nodeva bijušais ASV Nacionālās drošības pārvaldes līgumdarbinieks Edvards Snoudens.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu