No Ls līdz € • IR.lv

No Ls līdz €

2

Ja jūlijā tiks pieņemts oficiālais lēmums uzņemt Latviju eirozonā, būs palicis pavisam maz laika jaunās valūtas ieviešanai. Šeit parādām, kāds izskatīsies ceļš uz eiro no iedzīvotāju skatpunkta


Jau tagad

Notiek preču un pakalpojumu cenu monitorēšana Latvijā lai mazinātu iespēju izmantot naudas maiņu kā aizsegu cenu paaugstināšanai.

Jūlijā

Ja Eiropas Komisija un Eiropas Centrālā banka atzīs Latviju par gatavu uzņemšanai eirozonā, EP ministri apstiprinās valūtas maiņas kursu pēc kura 2014.gada 1.janvārī notiks latu konvertācija uz eiro. Lata piesaistes kurss eiro ir zināms – 1,42 eiro par vienu latu. Premjers Dombrovskis sola – kurss nemainīsies.

No jūlija

Notiks valsts institūciju uzraudzīta akcija Godīgs eiro ieviesējs. Īpašas uzlīmes palīdzēs patērētājiem atpazīt godprātīgus uzņēmumus. Iedzīvotāji tiks mudināti par negodprātīgiem uzņēmējiem informēt Patērētāju tiesību aizsardzības centru.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu