Pasaules mūzikas eklektiķis • IR.lv

Pasaules mūzikas eklektiķis

3
Foto — Peternalitch.ru

Pirms pieciem gadiem pa jokam radītais videoklips Pjotram Naļičam atnesa milzu slavu. Vairāk nekā pieci miljoni cilvēku internetā ir noskatījušies viņa dziesmas Gitar video. 1.novembrī Naļičs ar pavadošajiem mūziķiem viesosies pasaules mūzikas festivālā Porta

Ar Pjotra Naļiča (31) karjeras sākumu saistīts vesels stāsts. Popularitāti dzimtenē viņš ieguva dažu nedēļu laikā, ievietojot interneta vietnē YouTube ar draugiem uzfilmētu videojoku. Ar to Naļičs, tolaik vēl arhitektūras students, kļuva par pirmo krievu interneta sensāciju, iekarojot nedalītu uzmanību valstī populārās blogu vietnes LiveJournal lietotāju, kā arī krievu mediju vidū. Viņa veiksmes dziesma Gitar ir romantiskas popmūzikas parodija, kurā Naļičs angļu valodā ar pārspīlētu akcentu aicina dāmas pavizināties viņa «jaguārā» – paplukušā žigulī. 

«Redzot, cik populārs kļūst video, nolēmām, ka jādibina grupa,» par negaidīto popularitāti telefonintervijā stāsta Pjotrs. «Rakstījām mūziku un spēlējām privātos pasākumos.» Tolaik grupā darbojušies draugi, kuri pieteikušies palīdzēt, bet nu Pjotra Naļiča muzikālajā kolektīvā brīvprātīgos nomainījuši pieredzējuši mūziķi. «Uz skatuves esam astoņi,» stāsta Pjotrs, nosmejoties, ka grupa esot gandrīz kā neliels orķestris.

«Mani interesē viss, sākot ar folkmūziku un klasiku, beidzot ar roku un R’n’B,» savu muzikālo gaumi atklāj Naļičs. Šāda eklektiska pieeja saklausāma arī viņa mūzikā, kurā savijušies dažādi žanri – krievu romances sastopas ar Balkānu un čigānu mūzikai raksturīgajiem ritmiem, ieskanoties arī Latīņamerikas mūzikas motīviem, bet pavadošajā «orķestrī» skan tādi mūzikas instrumenti kā akordeons, saksofons, flauta, kā arī domra. «Es vēlos pierādīt, ka spēju darboties ar mūziku, iekļaujoties dažādos žanros,» saka Pjotrs. «Piemēram, šodien man, iespējams, gribas spēlēt etnisko mūziku ar neparastiem instrumentiem, bet rīt – varbūt roku.» Pašlaik viņš Maskavas konservatorijā apgūst akadēmisko dziedāšanu, kas esot viņa «operas eksperiments». «Ir labi neiekļaut sevi noteikta žanra rāmī,» uzskata jaunais mūziķis.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu