Korupcijas galvaspilsēta • IR.lv

Korupcijas galvaspilsēta

2
Marveljas zvejnieku ciems tagad, kad tajā dzīvo 140 tūkstoši pastāvīgo iedzīvotāju, neskaitot lielo atpūtnieku pieplūdumu.

Lepnais Marveljas kūrorts, kas atrodas Spānijas dienvidu krastā Kosta del Sola, vēl salīdzinoši nesen bija nekustamo īpašumu buma paraugbērns. Savukārt tagad tas ir pārvērties par ilgtnespējīgas izaugsmes un korupcijas simbolu. Ķezā iepinusies arī slavena dziedātāja, viņas mīļākais – korumpēts mērs – un greizsirdīga šķirtā sieva

Spāņu dzeltenā prese un privātās televīzijas stacijas šos attēlus gaidīja mēnešiem ilgi: ceļā uz tiesu devās valstī vispopulārākā folkmūzikas dziedātāja. Kāpjot pa provinces tiesas nama kāpnēm Malagas pievārtē, viņa kustējās tik graciozi, it kā būtu uz skatuves. Bija skaidrs, ka arī pēc tam tiesas zālē risināsies reāla ziepju opera, kas spēs izkonkurēt jebkuras ziņas par dažādām pašreizējās ekonomiskās krīzes likstām.

Dīva savu seju bija paslēpusi aiz lielām saulesbrillēm, viņas garie mati bija sasukāti kārtīgā zirgastē. Ģērbusies tikai bēšās drēbēs ar lielu baltu lakatu uz pleciem, viņa izvēlējās smaidu, kas piestāvētu labsirdīgai karalienei. Lai pasargātu apsūdzēto no uzmācīgajiem faniem, viņai sekoja liels pulciņš policistu. «Guapa, guapa!» – «Skaistule!» sauca pielūdzēji, it kā viņa nupat būtu nodejojusi flamenko. Daudzi rokās turēja sava elka fotogrāfijas, kas izrotātas ar ziediem un nozīmītēm ar jaunavas Marijas attēlu. Uz dažiem plakātiem bija uzdrukāts vārds «Nevainīga».

Vai Izabella Pantoja (55) tik tiešām nav vainīga, tiks noskaidrots tiesas prāvā, kurai pagaidām atvēlētas 49 dienas, bet kas, visticamāk, ievilksies līdz nākamā gada pavasarim. Populārā dziedātāja no Seviljas ir apsūdzēta naudas atmazgāšanā, un prokurori pieprasa 3,5 gadu cietumsodu, kā arī 3,68 miljonu eiro (2,6 miljoni latu) naudassodu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu