Labdien, Parīze! • IR.lv

Labdien, Parīze!

3
Māris Diņģelis

Dizaineru pāris MAREUNROL’S ir pirmie no Latvijas, kas iekļuva prestižās Parīzes modes nedēļas oficiālajā programmā. Mārītei Mastiņai un Rolandam Pēterkopam tā bija laba ziņa, jo tikai šā gada jānvārī viņi sasniedza to briedumu, kad modi sāka uztvert arī kā biznesu un nodibināja savu firmu

Jūnija pēdējās dienās Parīzē nav viegli. Nupat sākusies vasaras izpārdošanas sezona, un trotuāri ir pilni ar cilvēkiem, kas cits citam dauza stilbus ar cietiem papīra maisiņiem. Daudzi vienkārši izgājuši ielās, lai baudītu sauli, jo pēc nožēlojami pelēkā un drēgnā maija un jūnija beidzot ir atnākusi īsta vasara. Un tam visam pa vidu steidz arī modes speciālisti, kuri dažās dienās cenšas apskriet daudzas adreses un izsijāt dizaineru piedāvājumu nākamā – 2013.gada pavasara un vasaras sezonai vīriešu garderobē.

Īsā ieliņā nedaudz sāņus no centrālā Marē rajona galvenajām pieturvietām rindojas vairākas mākslas galerijas. Gleznas uz kādu laiku no tām izspieduši apģērbi. Logos salīmētas pagaidu norādes, kuru dizaineru kur meklēt. Rue du Perche 15.numura namā melni burti vēsta, ka šī ir pagaidu mājvieta dānim Henrikam Vibskovam, un zem viņa mazliet mazākā šriftā pieteikts latviešu dizaineru pāris.

Principā rādīt savas modes kolekcijas Parīzē nav aizliegts nevienam. Noīrē telpas, dali skrejlapas, pūt taurē vai vēl kā citādi piesaisti uzmanību. Daži modes dizaineri no Latvijas līdz šim tā arī darījuši. Šoreiz visa būtība slēpjas vārdā «oficiāls». MAREUNROL’S ir pirmie no Latvijas, kas iekļauti Parīzes vīriešu modes nedēļas oficiālajā programmā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu