Latviešu saraksts? • IR.lv

Latviešu saraksts?

4
Aivars Ozoliņš

Alternatīva Ušakovam ir labāka politika, nevis balsošana pēc etniskā principa

Ideja veidot Rīgā «latvisko partiju bloku» un kopēju sarakstu pašvaldību vēlēšanām nākamgad, par ko sāk runāt politikas kuluāros, labākajā gadījumā ir ārkārtīgi neveiksmīgi formulēta. Sliktākajā gadījumā – ja mērķis tiešām būtu politisko spēku apvienošana pēc etniskas pazīmes, nevis vienkārši Saskaņas centra dominētā vairākuma mainīšana Rīgas domē, – tā būtu vislabākā dāvana Kremļa manipulatoriem, kuriem 20 gados kopš Latvijas valsts atjaunošanas nav izdevies nodrošināt politiskās ietekmes dalīšanu pēc etniskām kvotām.

Oficiāli šāds pieteikums vēl nav izskanējis, taču «konsultācijas» par to it kā notiekot. Ideja šķiet esam kā SC polittehnologu izperēta, tomēr esot dzimusi Vienotības dzīlēs. No šīs partijas par to plašāk izteicies ģenerālsekretārs Artis Kampars – ka runāt par šādu kopēju sarakstu esot pāragri, tomēr partijām būtu kopā jāstrādā pie piedāvājuma rīdziniekiem, kas būtu nopietna alternatīva tagad pie varas esošajam SC.

Alternatīva SC vēl nenozīmē, ka būtu jāveido viena «latviešu partija». Etniska segregācija nav ne laba, ne vispār alternatīva jebkam. (Turklāt Rīgā pie varas jau ir bijuši visnotaļ «latviski nacionāli» pilsētas galvas Jānis Birks un Andris Ārgalis no TB/LNNK, tomēr diezin vai domē tāpēc bija mazāk nekompetences un korupcijas.) Etnisks partiju dalījums būtu tieši tas, ko mums piedāvā SC, it īpaši pēc neiekļūšanas valdībā pērn un pēc valodas referenduma šogad.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu