Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

4
Francijā notikušajā Lorraine Mondial gaisa balonu festivālā uzstādīts jauns pasaules rekords — gaisā vienlaikus pacēlās 343 baloni. Agrākais rekords bija 329.

Nedēļas notikumi pasaulē


ASV Kongresa Pārstāvju palāta un Senāts pieņēmuši vienošanos par valsts parāda griestu paaugstināšanu,
lai novērstu ASV maksātnespēju, kura radītu haosu pasaules ekonomikā. Likumdevēja apakšpalāta ar 269 balsīm «par» un 161 «pret» nobalsoja par prezidenta Baraka Obamas atbalstīto paketi, kas ļauj palielināt parādsaistību griestus un nākamajā desmitgadē izdevumus samazinās par vismaz 2,1 triljonu dolāru.

Eiropas Komisija ierosinājusi Eiropas Parlamentam un Eiropas Savienības Padomei koriģēt sistēmu, ar kuru patlaban ES līdzfinansē kohēzijas, zivsaimniecības un lauku attīstības politiku Grieķijā, Īrijā, Portugālē, Rumānijā, Latvijā un Ungārijā. Pēc attiecīgās dalībvalsts pieprasījuma ES līdzdalību varēs paaugstināt līdz 95%, un maksimālā ietekme uz Latviju ir mērāma 255 miljonos eiro, bet uz visām sešām valstīm kopā 2,884 miljardos eiro.

Eiropas Savienība paplašinājusi sankcijas pret Sīriju, nosakot ceļošanas ierobežojumus un līdzekļu iesaldēšanu piecām amatpersonām, kuras tiek vainotas vardarbīgajā protestu apspiešanā. Vairāk nekā 150 cilvēki nogalināti, Sīrijas armijai svētdien izvēršot uzbrukumu protestu pārņemtajai Hamas pilsētai valsts vidienē. Tā bijusi viena no asiņainākajām dienām kopš protestu sākšanās 15.martā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu