Balss • IR.lv

Balss

3
Foto — AP/Scanpix

Viņa ir apsteigusi Lēdiju Gagu, viņa ir sakāvusi Madonnu, viņa ir atkārtojusi The Beatles fenomenu. Dziedātāja Adele (23) no Londonas ir pēdējā laika interesantākais un sirsnīgākais pārsteigums pasaules popmūzikā. Ja jums vēl neko neizsaka viņas vārds, par vienu gan varat būt droši – viņas balsi noteikti jau esat dzirdējuši radio

Ir vējaina februāra pēcpusdiena Ņujorkā, un tobrīd Adele šeit ir nepazīstama jauna sieviete. Lepnās viesnīcas foajē apaļīgākai meičai neviens nepievērš uzmanību. Ārā aiz lielajiem logiem ir haoss. Viesnīcas durvju portjē kādam viesim palīdz iekāpt taksometrā, dāsnais pasažieris pasniedz dzeramnaudu, taču vējš izrauj banknotes un aiznes pa ielu. Nenoķert… «Vējains,» piezagusies man no muguras, pirms sasveicināšanās skaļi paziņo Adele jeb pilnajā vārdā Adele Adkinsa, un tas ir tikai viens no daudziem nepārspīlētiem, pat piezemētiem secinājumiem, ko no viņas mutes dzirdēšu nākamajās dienās. 

Adeles balsi grūti sajaukt ar citu. Tā ir sulīga, sarunā jūtams spēcīgs kokniešu akcents, kādā mēdz runāt Londonas proletariāts. Bet te neviens pat nepagriež skatienu uz viņas pusi. Šajā viesnīcā bieži mēdz uzturēties slavenības, bet līdz Adeles otrā diska 21 iznākšanai ASV vēl palikusi viena nedēļa. Tobrīd neviens nezina, vai jaunajam ierakstam Atlantijas okeāna otrā krastā veiksies kaut vai tikpat labi kā viņas debijas diskam 19. Taču nākamajās dienās ieplānoti dažādi publicitātes pasākumi: ciemošanās televīzijas rīta raidījumos, intervijas radio un piedalīšanās populārajā vakara talk-show, kuru vada amerikāņu televīzijas ikona Deivids Letermens. 

Savelkot augstāk kamieļvilnas jakas apkakli un pieglaužot savus rudos, astē saņemtos matus, Adele iekārtojas vienā no foajē klubkrēsliem un ir gatava aprunāties. Iespējams, pie vainas ir spēcīgās brāzmas, kas lielajiem logiem liek vibrēt un rada sajūtu, ka tūlīt pat mūs aiznesīs prom ar visu viesnīcas ēku, – Adele runā ātri. Ļoti, ļoti ātri. It kā mums jau gāztos virsū sienas, bet viņai vēl tik daudz sakāmā. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu