Provokators • IR.lv

Provokators

4
Pie pieminekļa Uzvaras parkā Alsungas tautas tērpā. Foto — Nils Vilnis
Sanita Jemberga

Šlesers viņam piedāvāja vadīt valsti. Skandalozais Andrejs Mamikins (35) palika televīzijā un turpina tiešraidē kost visiem

Andrejs Mamikins televīzijā staigā apvalkātās čībās. Pavadījis žurnālistikā desmit gadu dažādās krievu avīzēs un radio, TV Mamikins iekāpa īstajās «kurpēs» – skandālista ampluā – un kaitina gan krievus, gan latviešus. TV5 raidījums Bez cenzūras ir viņa zvaigžņu stunda. Nereti uz citu rēķina – gan kolēģu, gan intervējamo. Ar pieticību viņš nesirgst. «Tieši pirms vēlēšanām domāju – kas īpašniekiem ir zaudējams? Sešas stundas tiešraižu ētera nedēļā ar labiem reitingiem. Laikam jau tomēr saprot, ka viņiem ir vajadzīgs Mamikins, un tāpēc ļauj man darīt, ko vēlos.» 

Mamikina lomas
Mamikinu intervēt ir grūti viņa daudzo lomu dēļ, kuru maiņa pieredzējušajam televīzijas šovmenim izdodas dabiski. 

«Krievu civilokupantu un sarkano burbuļu atvase Mamikins» – šis citāts parāda viņa melno, pašironisko humoru. Jaunie vecāki nevēlējās rūpēties par Ļeņingradā studiju laikā dzimušo dēlu, un mātes vecāki, parasti strādnieki, Andreju pusotra mēneša vecumā atveda uz Rīgu un izaudzināja. Vecāku izturēšanos viņš atklāti sauc par traumu, bet ar bezgalīgu maigumu runā par vectēvu – vecticībnieku, kurš marta beigās aizgājis no šīs pasaules 92 gadu vecumā. Viņš mācījis mazdēlam, ka jāciena sarunas biedra valoda un uzskati (mūsu sarunas notiek latviski), un pēc Mamikina pabeigtajām studijām krievu filologos (kas kopā ilga 16 gadu), pērn izlaidumā raudādams skūpstījis mazdēla maģistra diplomu. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Nākamais raksts

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu