Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

4
Ko darīt tad, ja vecāki atsakās piepildīt meitas sapni tikt pie zirga? 15 gadus vecā vāciete Regīna Meiere nenolaida rokas un jāšanai iemēģināja govi. «Pielabināju viņu ar burkāniem un cukuru,» pirmsākumus atceras jātniece un tagad lepni norāda, ka Luna spēj pārvarēt metru augstus šķēršļus, kā arī saprot komandas «uz priekšu!», «riksī!» un «stāt!». Pusaudze vēl piebilst: «Man liekas, ka Luna tagad jau pati iedomājas, ka patiesībā ir zirgs». Foto — AFP/LETA

Nedēļas notikumi pasaulē

 

Sprādzienu Minskas metro 11.aprīlī, kurā gāja bojā 13 cilvēki, organizējuši trīs atslēdznieki no Vitebskas, uzskata Baltkrievijas drošības struktūru pārstāvji. Aizturētie uzņēmušies atbildību arī par sprādzienu Minskā 2008.gada jūlijā un diviem sprādzieniem Vitebskā 2005.gadā. Kā ziņo Baltkrievijas VDK, viens no motīviem, kas pamudinājis uz noziegumu, esot naids pret cilvēkiem.

Fidels Kastro atkāpies no Kubas Komunistiskās partijas vadītāja amata. 84 gadus vecais Kastro bija partijas centrālās komitejas pirmais sekretārs kopš partijas dibināšanas 1965.gadā. Kubas revolūcijas līderis faktiski nevada valsti kopš 2006.gada, kad prezidenta pienākumus sāka pildīt viņa brālis Rauls. Kastro atkāpies pēc kompartijas kongresa pirmdien, kas notika pēc 14 gadu pārtraukuma un apstiprināja vairākas reformas, no kurām svarīgākā paredz atļaut iedzīvotājiem pirkt un pārdot nekustamos īpašumus.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu