Atgriezies, lai... • IR.lv

Atgriezies, lai…

6
Sergejs Mavrodi dodas uz savas grāmatas Kārdinājums prezentāciju vienā no Maskavas grāmatnīcām. Foto — RIA/Scanpix

Piekrāpis miljoniem cilvēku, 90.gadu vidus Krievijas finanšu piramīdas MMM autors Sergejs Mavrodi atkal kaļ jaunus plānus 

Ēģiptes faraons Džosers iegāja vēsturē ar to, ka viņa laikā uzbūvēta pirmā piramīda – vismaz pirmā no tām, kas saglabājušās līdz mūsdienām. Piramīda iemūžināja faraona vārdu, kaut arī viņš dzīvoja pirms vairāk nekā četriem tūkstošiem gadu. Neapšaubāmi, arī 55 gadus vecā Sergeja Mavrodi vārds ieies vēsturē, lai gan viņa radītā finanšu piramīda, kurā tika iesaistīti vairāk nekā 10 miljoni cilvēku, sen ir sabrukusi. 

Taču tagad viņš ir gatavs celt jaunu – šādas ziņas Maskavu pāršalca gada sākumā. Skandalozais uzņēmējs savā blogā apsolīja MMM-1011 ieguldītājiem 20% peļņu mēnesī, bet pensionāriem pat 30%. Videouzrunā Mavrodi apgalvoja, ka viņam pašam saskares ar naudu nebūšot nekādas: piramīdas dalībnieki pirks virtuālās «biļetes», maksājot par to reālu naudu, bet visas procentu izmaksas veikšot paši projektā iesaistītie, izmantojot elektroniskās sistēmas WebMoney vai PayPal starpniecību. 

Paziņojums ir skandalozs, jo saskaņā ar tiesas nolēmumu Mavrodi joprojām ir parādā apkrāptajiem agrākās Akciju sabiedrības MMM ieguldītājiem vairāk nekā piecus miljardus rubļu jeb 96,1 miljonu latu. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu