Jauns vadons • IR.lv

Jauns vadons

3
Ilustrācija — Krišs Salmanis
Indra Sprance

Viņš tic, ka latviešos snauž Kārlis Ulmanis, un ir apņēmies to atmodināt. Visu Latvijai! līderis Raivis Dzintars (28) no ekstrēma pusaudža pārtapis politiķī, kas nācijai piedāvā savus 10 baušļus. Ceļš uz Saeimu viņam prasīja padsmit gadus. Pēc nākamajiem padsmit – prezidents?

Leģionāru piemiņas pasākums 2001.gada 16.martā. Uz godasardzi Brāļu kapos 18 gadu vecais Raivis Dzintars ieradies izskatā, kas pārsteidz pat viņa tuvākos līdzgaitniekus, – skūta galva, tumšas brilles, ģērbies melnā neilona jakā, ap roku sarkanbalts apsējs. Kāpēc tā? Skaidrību ienes nākamās dienas rīts, kad krievu laikrakstu pirmās lappuses rotā milzīgas Raivja fotogrāfijas ar parakstu «Vecie esesieši maršēja, jaunie nacisti viņus sagaidīja». Uzmanība pievērsta, mērķis sasniegts. «Protams, parādīšanās publiskajā telpā ar sarkanbaltiem rokas apsējiem vai militarizēta rakstura formām deva publicitāti un zināmu tribīni,» tagad skaidro Visu Latvijai! līderis.

2007.gada februārī, protestējot pret Krievijas robežlīgumu, viņš kopā ar apvienības biedriem mīnus 17 grādu salā puskails stāvēja pie Saeimas nama – uz muskuļotajām krūtīm «ietetovēts» asinīm noplūdis Abrenes vārds.

Četrus gadus vēlāk Dzintaram nav jāizģērbjas vai jātēlo skūtgalvis, lai gūtu ievērību. Pērn TV pirmsvēlēšanu debatēs paraugzēna uzvalkā un šlipsē tērptais Dzintars pierādīja sevi kā atraktīvu oratoru. Kad premjers Dombrovskis pajautāja par jaunību un pieredzes trūkumu politikā, Dzintars atbildi parādā nepalika: «Jauns kumeļš var kļūt par lielu zirgu, bet vecs ēzelis par zirgu nekad nekļūs.» Zāle uzšvirkstēja smieklos, un aplausi bija īsti, nevis organizēti.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu