Tā jau ar sirdi var aiziet! • IR.lv

Tā jau ar sirdi var aiziet!

4
Madonas kultūras namā flīģelis Steinway&Sons ir kopš 2008.gada. «Mēs varējām atļauties,» Madonas mērs Andrejs Ceļapīters piesauc treknos gadus. Foto — Mārtiņš Zilgalvis, F64
Ieva Alberte

Madona ir vienīgā Latvijas pilsēta ārpus Rīgas, kur pianists Vestards Šimkus koncertē reizi gadā un pats arī vada vakaru 

Nedeva. Ne pa kam koncertrīkotāji madoniešiem nedeva Vestardu Šimku. Uldi Stabulnieku arī nedeva. Esot rindas. Tas nekas, ka Madona tikusi pie laba flīģeļa – Yamaha un Steinway ir arī Siguldā, Cēsīs, Liepājā, Ventspilī. Nu, ko! Madonas kultūras nama mākslinieciskā vadītāja Aija Špure palūdza, lai viņai iedod paša Vestarda telefonu. «Ar drebošu roku zvanīju. Viņš bija ļoti atsaucīgs.» 

Uzzinājis, ka Madonā ir jauns Stein-way&Sons flīģelis, Šimkus piekrita to iesvētīt. Pianists, kurš nupat bija uzvarējis Pasaules klaviermūzikas olimpiādē. Pēc pirmā koncerta 2008.gadā Madonā Šimkus TV sižetā teica: «Jūtos kā mājās. Te ir vienas no labākajām klavierēm, kādas esmu spēlējis.» Šāgada janvāra beigās Vestards Madonā koncertēja ceturto reizi. 

Melnais boings 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu