Es neesmu buldozers • IR.lv

Es neesmu buldozers

4
Andris Ameriks
Anita Brauna

Vicemērs Andris Ameriks Rīgas domē iezīmē jaunus vaibstus: «LPP/LC nav Šlesera kā feodāļa izveidota komanda. Skaidrs, ka es esmu citāds»

Ir ierasts, ka pārsteidz Buldozers. Šoreiz pārsteigumi uzradušies, kad Buldozers no būvlaukuma ir aizbraucis.

Par to, ka Ainārs Šlesers ir prom no Rīgas domes (RD), šķiet, atviegloti uzelpojis gan mērs Nils Ušakovs, gan Šle­sera partijas biedrs, tagad vicemērs Andris Ameriks. Nebija ilgi jāgaida, kad no Šlesera rokām izņemta ietekme gan Rīgas brīvostā, gan Centrāltirgū – abos šajos trešā «oligarha» iepriekš kontrolētajos amatos nu sēž Saskaņas centra cilvēki, bet Ameriks paziņojis, ka nākamajās pašvaldību vēlēšanās SC un LPP/LC bloka Rīgas mēra kandidāts būs Nils Ušakovs. Pat Šlesera lolojumu – Investīciju veicināšanas padomi, kuras uzdevums bija dot zaļo gaismu pilsētas būvēm neatkarīgi no to atbilstības jebkādiem noteikumiem, – viņi grasās ielikt «drusku citā rāmī».

«Es nezinu. Tas nav ne tīšām, ne netīšām,» atbild Ameriks, kad jautāju, vai Šlesera ietekme RD samazināta mērķtiecīgi, vai arī tā netīšām sanācis. Sēžam blakus vicemēra darba kabinetam iekārtotajā sarunu telpā, kur Amerika palīdzes, kompensējot atteiktās pusdienas, noklājušas galdiņu ar maizītēm (mēs gan tām nepieskaramies). «LPP/LC tomēr nav Šlesera kā feodāļa izveidota komanda. Mēs ar Aināru esam diskutējuši par dažādām lietām, esmu teicis, kam es nepiekrītu. Ļoti daudzas reizes viņš ir ieklausījies. Šodien es kopā ar frakciju esmu atbildīgs par to, kas notiek Rīgas domē. Skaidrs, ka es esmu citāds un daru to, kam, manuprāt, ir vislielākā pievienotā vērtība. Bet tas nav apzināti, ka es tagad mēģinu kāda ietekmi mazināt. Mēs regulāri sazvanāmies ar Aināru.»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu