Kalendārs • IR.lv

Kalendārs

4

Nedēļas kutūras un izklaides notikumi

 

IZSTĀDE. IVARA POIKĀNA DARBI
Nacionālā mākslas muzeja Baltajā zālē personālizstādi atklāj Ivars Poikāns – mākslinieks, kura provokatīvā un ironiskā daiļrade Latvijas mākslas vidē zināma jau kopš 70.gadu beigām. Poikāna dumpīgā estētika un ironiskais komentārs caurstrāvo arī viņa jaunākos darbus. Personālizstādē būs redzamas 50 gleznas un 20 grafikas no muzeju un privātajām kolekcijām, arī šogad gleznoti darbi.

IZSTĀDE. LIETIŅŠ LĪST
LNMM izstāžu zāles Arsenāls Radošajā darbnīcā no 12.decembra Ilmāra Blumberga personālizstāde Lietiņš līst, lietiņš līst! Lietiņš līst! Sapērk bildītes. Sapērk bildītes. Sapērk bildītes! V.Irbe. Mākslinieks sava projekta ieceri skaidro šādi: «Irbes māksla ir tīra māksla. Tā nav ierocis, sabiedrisks medijs vai spēka izpausme. Man likās interesanti, ka var arī tā dzīvot kā viņš. Viņš bija cieši saistīts ar garīgo vertikāli. Reliģiozitāte, manuprāt, deva arī konceptuālismu viņa dzīvei, plikajām kājām, viņa eksistencei sabiedrībā un arī mākslai.»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu