Zatlera kritēriji • IR.lv

Zatlera kritēriji

4
Aivars Ozoliņš

Nākamajam valdības veidotājam būs jānodrošina Latvijas kursa nemainīgums

Līdz vēlēšanām atlikušas trīsdesmit dienas. Ja jums šķiet, ka vēlēšanu kampaņas jau tagad ir par daudz, tad tūlīt varēsit pārliecināties, ka tā vēl pat nebija īsti sākusies. Taču šajā troksnī ir arī kāda vēlētājiem laba ziņa – reklāmai izgrūstās naudas apjoms vien nenodrošinās politisko varu, un partiju piedāvājuma saturam būs lielāka nozīme, nekā daudzi iedomājās.

Jau pirms sarakstu līderu publiskām batālijām savu cīņu sāka tā dēvētie premjerministra kandidāti. Taču šādi partiju nosaukti «kandidāti» ir fikcija – ievēlēt premjerministru nevar. Tiesības nosaukt valdības veidotāju jeb vienīgo īsto premjerministra kandidātu Satversme paredz tikai Valsts prezidentam.

Valdis Zatlers ir paziņojis, ka līdz vēlēšanām vairs nesniegšot intervijas un nevērtēšot premjerministru kandidātus. Taču ziņu virsrakstos izceltais – ka Zatlers nolēmis «paklusēt» – nav gluži tas, ko prezidents izdarīja. 26.jūlijā viņš nosauca trīs kritērijus, pēc kuriem izvēlēsies, kam uzticēt valdības veidošanu. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu