Dripe: ēka Āgenskalnā rada “nedaudz kuriozu” salikumu • IR.lv

Dripe: ēka Āgenskalnā rada “nedaudz kuriozu” salikumu

10
www.twitpic.com

Noslēgumā ēku izskats ievērojami mainīsies, norāda galvenais arhitekts

Lai arī pašlaik ēka Rīgā, Mazās Nometņu un Pilsoņu ielas stūrī izskatās visai neierasti, Rīgas domes arhitektiem pret projektu kopumā nav iebildumi, jo noslēgumā ēku izskats ievērojami mainīsies, Ir.lv atzina Rīgas pilsētas galvenais arhitekts Jānis Dripe.

Kā atzina Dripe, ēku būvniecības objekts “ir ar ilgu un sarežģītu projektēšanas vēsturi”.

“Tam vairāki iemesli – paaugstinātas Būvvaldes un saskaņojošo institūciju prasības Āgenskalna aizsargājamā teritorijā. Arī pasūtītājs un ēku īpašnieks Andrejs Gorba ir ļoti strikts par viņam piederošo ēku arhitektūras valodu, funkcionālo izmantojumu un būvniecības tehnoloģiju, piemēram, būvniecības laikā maksimāli ilgi saglabāt restorāna darbību esošajā ēkā, kas pašlaik rada ne visiem saprotamu un nedaudz kuriozu būvelementu salikumu,” skaidro Dripe.

Dripe arī norāda, ka pilsētas arhitekta kolēģijas sēdē pagājušā gada oktobrī projekta autoram izteiktas vairākas prasības un ieteikumi projekta nobeiguma fāzei. Pamatā autors tās ir ņēmis vērā, paturot pamatotas tiesības detaļās vadīties no savas autora arhitekta stila izjūtas.

Pilsētas galvenais arhitekts arī uzsvēra, ka ne Pilsētas arhitekta dienestam, ne Būvvaldei nav iebildumu, ka esošās stūra divstāvu koka ēkas vietā un blakus gruntsgabalā tiek būvētas jaunas ēkas ar šai vietai atbilstošu mērogu un materiālu lietojumu.

Komentāri (10)

Arija Saleda 01.09.2010. 12.05

paldies nomierinājāt, citādi man likās, kas tādu marasmu atļāvis.

+6
0
Atbildēt

0

strasts 01.09.2010. 13.51

to graiksts> to namiņu vajag redzēt, tikai tad būs skaidrs! patreiz tur zem tā apaļuma piebūves rēgojas iepriekšējais jumts un skats ir komisks.

+3
0
Atbildēt

0

Juris Millers 02.09.2010. 02.08

Nesen biju Ņujorkā, tur tādu māju ir pa pilnam – vienas mājas īpašniekam nav naudas, lai uzceltu sev atļautos papildus stāvus un tāpēc viņš pārdod blakus mājas īpašniekam atļauju uzbūvēt tādu virsbūvi savai mājai pa virsu. Viņiem tur tā mājas ir tikušas paaugstinātas 2 vai pat 3 reizes dažās vietās.

Tas gan nenozīmē, ka man tads variants patīk, bet man patīk, ka gala zīmējumā mājas augša un apakša sakrīt pēc stila. Ņujorkā tas ta parasti nav.

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu