Netipiskās rokzvaigznes • IR.lv

Netipiskās rokzvaigznes

2
Trio ir kopā kopš 1994.gada. No kreisās: Mets Belamijs (vokāls, ģitāra, taustiņinstrumenti), Kriss Volstenholms (basģitāra, fona vokāls) un Doms Hovards (bungas). Publicitātes foto

Kā trīs dīvaiņi no mazas Anglijas pilsētiņas nolēma iekarot popmūzikas pasauli un uzvarēja. Tagad Muse uzskata par pieprasītāko britu grupu pasaulē, un sestdien tā uzstāsies festivālā Positivus Salacgrīvā

Pie baseina Saulrieta bulvāra viesnīcā nogūlies kārns britu iebraucējs neglītos šortos. Viņa deguns, kas atgādina kaut ko no peles, osta Losandželosas gaisu, ķerot ēdiena smaržas. Ir jau pusdienlaiks, bet jaunais vīrietis tikai nupat piecēlies. Viegls vējš plivina izpūrušos matus, kurus «ieveidojušas» paģiras un spilvens. Pār kalsnajiem pleciem pārmests sen no modes izgājis krekliņš, kājās frotē zeķes.

Šis 178 cm garais kalsnais anglis, kuru no sāna varētu arī nepamanīt, ūdenim varbūt tuvotos tikai tad, ja viņam pamatīgi piedraudētu kāds no līdzās zvilnošajiem muskuļotajiem amerikāņiem.

Vārdu sakot, esiet pazīstami – Mets Belamijs, antirokzvaigzne! Dziedātājs, dziesmu autors, pianists un ģitārists, kuram ģitāru reizēm patīk spēlēt, turot paceltu aiz galvas. Zinātniskās fantastikas entuziasts un konspirācijas teoriju piekritējs. 32 gadus vecs bijušais krāsotājs un dekorators. Viņš ir tik ļoti satraucies par iespējamo pasaules bojāeju, ka izveidojis pārtikas noliktavu ārkārtas gadījumiem. Ēdiena pietiktu diviem gadiem. Tas viss glabājas viņa villā pie Komo ezera Itālijā. Kaimiņos dzīvo aktieris Džordžs Klūnijs.
 
DĪVAINS ZĪMULIS
Viņa grupa Muse ir tādi paši dīvaiņi, kas iekarojuši ja ne planētu, tad vismaz daudzu jaunu cilvēku sirdis, prātus un maciņus, kas maksā par koncertu biļetēm. Pirms dažām nedēļām šis trio no mazās Teinmoutas pilsētiņas (14 413 iedzīvotāju) Anglijas dienvidos ieguva vienu no vērtīgākajām trofejām britu mūzikas pasaulē – sestdienas vakarā viņiem tika atvēlēta galvenā skatuve slavenajā Glastonberijas festivālā. Jādomā, tas bija īpašs gandarījums šiem trim draugiem kopš skolas laikiem – Belamijam, bundziniekam Domam Hovardam (abiem 32) un basģitāristam Krisam Volstenholmam (31).

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu