Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

3

Nedēļas notikumi Latvijā

Saeima pirmdien slēgtā balsojumā par jauno ģenerālprokuroru bez debatēm ievēlēja Ēriku Kalnmeieru. Par viņu balsoja 54 deputāti, pret – 25, bet 12 atturējās. Jaunais ģenerālprokurors pēc apstiprināšanas amatā solīja, ka viņam netrūkšot mugurkaula. Saeima aprīļa vidū neapstiprināja amatā pirmo Augstākās tiesas priekšsēdētāja Ivara Bičkoviča virzīto kandidātu – līdzšinējo ģenerālprokuroru Jāni Maizīti. Aptuveni divus mēnešus vēlāk Bičkovičs šim amatam izvirzīja prokuratūras krimināltiesiskā departamenta tiesās izskatāmo krimināllietu nodaļas virsprokuroru Kalnmeieru.

Akciju sabiedrībā Diena un arī laikrakstā Diena notikusi ievērojama kadru maiņa: no akciju sabiedrības padomes priekšsēdētāja amata atbrīvots Aleksandrs Tralmaks, viņa vietā ievēlēts līdzšinējais padomes loceklis Jānis Ogsts. Bet laikrakstu Diena un Dienas Bizness izdevēja SIA Dienas mediji valdes priekšsēdētāju Zigmāru Meiju šajā amatā nomainījis Uldis Salmiņš. Savukārt laikraksta Diena galvenais redaktors Guntis Bojārs, kas šajā amatā pavisam nesen nomainīja Daci Andersoni, ir paaugstināts par Dienas mediju galveno redaktoru. Viņa vietā par avīzes Diena galveno redaktoru iecelts savulaik žurnālists, pēc tam sabiedrisko attiecību speciālists Sergejs Ancupovs, bet viņa vietnieks būs Dzintars Zaļūksnis, kas pēdējos gados darbojies kā sabiedrisko attiecību speciālists Rīgas domē.

Jūnijā, salīdzinot ar maiju, bijusi 0,4% inflācija, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati. Precēm cenas pieauga par 0,5%, bet pakalpojumiem – par 0,1%. Savukārt, salīdzinot ar iepriekšējā gada jūniju, vērojama 1,4% deflācija. Lielākā ietekme uz patēriņa cenu pārmaiņām jūnijā pret maiju bija cenu kāpumam ar mājokļa uzturēšanu saistītām precēm un pakalpojumiem, pārtikai, kā arī cenu kritumam ar transportu saistītām precēm un pakalpojumiem, apģērbiem un apaviem.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu