Festivāls “SUMMERTIME – ielūdz Inese Galante” Jūrmalā • IR.lv

Festivāls “SUMMERTIME – ielūdz Inese Galante” Jūrmalā

23
Džeza pianists Daniels Krāmers. Publicitātes foto

Šogad festivāls norisināsies no 9. līdz 13. augustam Dzintaru koncertzālē

10. augustā – starptautiskā mūzikas festivāla “SUMMERTIME – ielūdz Inese Galante” otrajā dienā – uz Dzintaru koncertzāles skatuves uzstāsies trīs patiesi spilgtas personības: leģendārais džeza pianists Daniels Krāmers (Krievija) un slavenie saksofonisti brāļi Briļi (Bril Brothers, Krievija). Jūrmalā šie mūziķi spēlēs džeza ansambļa pavadījumā.

Visā pasaulē zināmo džeza pianistu Danielu Krāmeru Latvijas publika iepazina pagājušajā gadā notikušajā festivālā, kad mūziķis uzstājās pilnas skatītāju zāles priekšā un noslēgumā saņēma aplausu vētru. Daniela Krāmera koncerti vienmēr ir ļoti emocionāli un skar dziļākos dvēseles slāņus jebkura vecuma klausītājiem. Visos mūziķa koncertos publika maestro aplaudē, stāvot kājās.

Savukārt mūziķi brāļi Briļi ir dzimuši vienā no zināmākajām muzikālajām ģimenēm Maskavā – viņu tēvs ir leģendārais džeza pianists Igors Briļs. Viņu repertuārā ir četri solo albumi, kuri izpelnījušies gan publikas, gan profesionāļu atzinību. Viņu uzstāšanās ir ne tikai džeza standartu interpretācijas, bet arī spilgta, neatkārtojama un temperamentīga spēles maniere, kas ilgi paliek atmiņā.

Daniels Krāmers un brāļi Briļi pirmo reizi uzstāsies kopā uz vienas skatuves Jūrmalā festivāla “Summertime – ielūdz Inese Galante” ietvaros. Uz Dzintaru koncertzāles skatuves mūziķi uzstāsies kopā ar džeza ansambli, kurā ietilpst kontrabass un sitamie instrumenti.

Vairāk par festivālu šeit.

Komentāri (23)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu