"Kino Citadele" jauns pasaules mākslas galerijām un to autoriem veltīts filmu cikls • IR.lv

“Kino Citadele” jauns pasaules mākslas galerijām un to autoriem veltīts filmu cikls

27
Kadrs no filmas par mākslinieku Vinsentu van Gogu.

Kinoteātrī no šodienas līdz 5.oktobrim tiks izrādīts pasaules mākslas galerijām un to autoriem veltīts filmu cikls “Izstādes uz kino ekrāna”

Tas būs ceļojums 19. un 20. gadsimta mijas mākslas pasaulē ar sešām pieturvietām, kura laikā caur slaveno gleznotāju Vinsenta van Goga, Eduāra Manē, Kloda Monē, Edvarda Munka un Anrī Matisa daiļradi atklāsies apbrīnojami dzīvesstāsti.

Šovakar plkst.19.20 “Kino Citadele” būs skatāma jaunā cikla pirmā filma – “Vinsents van Gogs: Jauns veids, kā uzlūkot” (“Vincent Van Gogh: A New Way of Seeing”) (2015). Filma aicinās ielūkoties van Goga muzeja Amsterdamā krājumā un izstādē, kas bija veltīta 125.gadadienai kopš mākslinieka aiziešanas mūžībā. Filmā mākslinieka biogrāfija un darbi atspoguļoti vēl nebijušā rakursā.

3.augustā plkst.19 uz lielā ekrāna būs skatāma filma “Manē: Portretējot dzīvi” (“Manet: Portraying Life”) (2013), sniedzot izdevību pabūt pirmajā franču meistara Manē portretu glezniecībai veltītā retrospekcijā Londonas Karaliskajā mākslas akadēmijā. Filmā varēs gan redzēt, kā izstāde tapa, gan dzirdēt dažādus viedokļus par mākslinieku.

Filmas “Es, Klods Monē” (“I, Claude Monet”) (2017) seanss sekos 17.augustā plkst.19. Tā būs iespēja ieraudzīt vienu no pasaulē populārākajiem māksliniekiem citā gaismā un iepazīties ar Monē personīgajām domām un emocijām, uzzināt viņa daiļrades filozofiju. Stāsts tiks balstīts uz vairāk nekā 2500 gleznotāja rakstītām vēstulēm, kas ļaus dziļāk saprast meistara personību, atklāt viņu kā uzņēmēju un mīlētāju.

Visu programmu meklējiet kinoteātra repertuārā.

Komentāri (27)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu