Valmierā atklāts bronzā atliets Māra Štromberga BMX velosipēds - tests • IR.lv

Valmierā atklāts bronzā atliets Māra Štromberga BMX velosipēds – tests

Jānis Kalniņš, Iveta Buiķe

Austrijas prezidenta vēlēšanas. Foto: EPA/LETA

Māra Štromberga piemineklis Valmierā. Foto: LETA/AFP

 

Valmierā pie Vidzemes Olimpiskā centra šodien atklāts valmierieša, Olimpisko spēļu uzvarētāja Māra Štromberga bronzā atliets velosipēds kā apliecinājums tam, ka šī pilsēta ir šūpulis, kur attīstījies Latvijas BMX sporta veids, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

 

“Šodien tiek dziedāta slavas dziesma divritenim, ar ko ir izcīnīts olimpiskais zelts. Man ir bijis tas gods redzēt, kā attīstās Latvijas BMX sporta veids kopš tā pirmsākumiem. Visus šos gadus esmu jutis līdzi jaunajiem braucējiem, kuri nu ir izauguši par profesionāliem sportistiem. Novēlu, lai šī vieta, kur uzstādīts vides objekts, iegūtu īpašu nozīmi jaunajiem BMX braucējiem ne tikai Valmierā, bet visā Latvijā. Lai tā būtu vieta, kur smelties spēku un enerģiju!” atklājot vides objektu, uzsvēra Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Aldons Vrubļevskis.

 

Štrombergam pasākumā tika pasniegta īpaši viņam austa aproce ar latviešu spēka zīmēm. “Startējot Riodežaneiro, valmierieši vēl tev neatlaidību, izturību, drosmi, mērķtiecību un panākumus. Ūsiņš dos veiksmi ceļā un atgādinās par mājām, Pērkonkrusts gādās par enerģiju un izdošanos, Mēness zīme pasargās, Zalktis rūpēsies par gudrību un asu prātu, savukārt Auseklis kalpos kā balanss starp mieru un kustību,” pasniedzot dāvanu, teica Valmieras pilsētas pašvaldības izpilddirektore Evija Voitkāne.

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu