ES noliedz Vācijas apgalvojumus par palīdzības samazināšanu valstīm, kas noraida bēgļu kvotas • IR.lv

ES noliedz Vācijas apgalvojumus par palīdzības samazināšanu valstīm, kas noraida bēgļu kvotas

205
Ungārija otrdien pilnībā slēgusi savu robežu ar Serbiju, novietojot pārejas punktā dzelzceļa kravas vagonu. Foto: EPA/LETA

Lai ieviestu šādus nosacījumus, būtu jāpārskata ES budžets

Eiropas Savienība (ES) otrdien noliedza Vācijas apgalvojumus, ka valstīm, kas atsakās pakļauties obligātajām bēgļu kvotām, jārēķinās ar iespējamu palīdzības maksājumu samazināšanu, ziņo LETA/AFP.

Kā iepriekš sacīja Vācijas iekšlietu ministrs Tomass de Mezjērs, Eiropas Komisijas (EK) prezidents Žans Klods Junkers “ierosinājis, ka mums vajadzētu izvērtēt, vai šīm valstīm vajadzētu saņemt mazāk struktūrfondu naudas, un es tam piekrītu”.

Līdzīgu viedokli, ka ES palīdzības finansējumu varētu izmantot kā spiedienu pret nepakļāvīgajām Viduseiropas un Austrumeiropas valstīm, pauda arī Vācijas vicekanclers Zigmārs Gabriēls.

Tomēr EK preses sekretāre Nataša Berto ziņu aģentūrai AFP apliecināja: “Prezidents nekad tā nav teicis.” ES dalībvalstu domstarpības “nerada juridisko pamatu, lai samazinātu Eiropas strukturālo un investīciju fondu asignējumus, ja dalībvalsts atsakās pakļauties [bēgļu] pārvietošanas mehānismiem”, piebilda Berto. “Lai ieviestu šādus nosacījumus, būtu jāpārskata [ES budžets], un tas nav nekas tāds, ko mēs šobrīd izvērtētu,” viņa norādīja.

Jau ziņots, ka Vācija otrdien apgalvojusi, ka tā atbalsta Eiropas Savienības (ES) fondu izmantošanu kā spiedienu, lai panāktu, ka dalībvalstis pieņem obligātās 120 000 bēgļu izmitināšanas kvotas.

Vairākas Austrumeiropas valstis iepriekš atteikušās atbalstīt priekšlikumu par imigrantu sadalīšanu ES valstu vidū, ziņo LETA/AFP.

“Sarunu situācija ir tāda, ka nekas nenotiek ar valstīm, kas atsakās. Mums ir jārunā par veidiem, kā vērst spiedienu. Tās bieži vien ir valstis, kas saņem ES struktūrfondu naudu,” telekanālam ZDF sacīja Vācijas iekšlietu ministrs Tomass de Mezjērs.

Eiropas Komisijas prezidents Žans Klods Junkers “ierosinājis, ka mums vajadzētu izvērtēt, vai šīm valstīm vajadzētu saņemt mazāk struktūrfondu naudu, un es tam piekrītu,” piebilda ministrs.

ES iekšlietu ministri pirmdien nespēja vienoties par saistošām kvotām 120 000 bēgļu sadalei.

Slovākijas iekšlietu ministrs Roberts Kaliņaks sacīja, ka viņa valsts, Čehija un citas atteicās atbalstīt plānu un aicināja sasaukt ES līderu samitu.

Atbilstoši Starptautiskās Migrācijas organizācijas (IOM) datiem šogad Eiropā, šķērsojot Vidusjūru, ieradušies vairāk nekā 430 000 nelegālo imigrantu.

Viņu lielākā daļa necenšas palikt Itālijā vai Grieķijā – pirmajās Eiropas Savienības valstīs, kuras viņi sasniedz -, bet dodas tālāk uz Vāciju, kur valsts patvēruma meklētājiem nodrošina dāsnus pabalstus un sociālās garantijas.

(atjaunota no sākuma)

Komentāri (205)

Raicha 15.09.2015. 11.43

Izskatās, ka 160’000 bēgļu labklājības vārdā Vācija ir gatava nograut ES… Amoka skrējiens kaut kāds.

Adekvāta atbilde no LV puses būtu zemes tirdzniecības pilnīga apturēšana šo “ierosinātājvalstu” pilsoņiem.

Jo tas ir veids, kā šīs valstis “benefitē” no Latvijas dalības ES.

Ja aiz šī visa Sīrijas bēgļu vājprāta stāv putins, tad nenoliedzami labs gājien viņam padevies.

+23
-13
Atbildēt

0

Austras koks 15.09.2015. 11.45

Diez vai viena pati Vācija to izlems. Turklāt, ar Eiropas naudām R-Eiropas ES sponsorvalstis faktiski maksā par to, ka:

– A-Eiropa ir buferzona ar austrumiem;

– ka R-Eiropas biznesiem tika izveidots un tiek uzturēts jauns diezgan liels patērētājtirgus;

– ka R-Eiropas biznesi ieguva izglītotu, kvalificētu un samērā lētu darbaspēku.

Turklāt, A-Eiropa lauksaimniecības subsīdijās ir apdalīta jau pietiekami, lai to vien uzskatītu par pamatu sūtīt Vāciju un Co ar visiem bēgļiem piecas mājas tālāk.

ES ir biznesa projekts, līdz ar to aizmirstam par kaut kādām solidaritātēm, ir tikai intereses, un R-Eiropa mums maksā par buferzonas būšanu, lētu darbaspēku un viņu preču patēriņu. Just Business.

+22
-13
Atbildēt

1

    beta > Austras koks 15.09.2015. 12.52

    > Austras koks

    Precīzi!

    Tikai plusiņu Tev un vē vienam otram, kas pauž līdzīgas domas IRs neļauj…

    +8
    -11
    Atbildēt

    0

lno 15.09.2015. 12.48

Ir neskaitami argumenti PRET, bet pietiek ar vienu: tikko sīrietis no Turcijas bēgļu nometnes ir iesēdies laivā, viņš pārkvalificējas par migrantu:)

+18
-11
Atbildēt

1

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu