Valsts kancelejas vadītāja amatam virza bijušo ierēdni Krieviņu • IR.lv

Valsts kancelejas vadītāja amatam virza bijušo ierēdni Krieviņu

34
Mārtiņš Krieviņš. Foto: Kaspars Krafts, F64

Pārresoru koordinācijas centra vadību Mārtiņš Krieviņš iepriekš pameta algas dēļ

Jaunā Valsts kancelejas direktora amatam ir izvēlēts kādreizējais Pārresoru koordinācijas centra (PKC) vadītājs Mārtiņš Krieviņš, ziņo aģentūra LETA, atsaucoties uz Ministru prezidentes Laimdotas Straujumas (Vienotība) preses sekretāres Aivas Rozenbergas sniegto informāciju.

Straujuma jau otrdien valdības sēdē piedāvāja Krieviņu apstiprināt amatā, kas arī notika. Krieviņš PKC vadīja līdz 2013.gada martam. Viņš amatu pameta, to skaidrojot ar atalgojumu, kas nav konkurētspējīgs, un situāciju PKC, kam uzliktie pienākumi neatbilst piešķirtajam finansējumam centra darbībai.

Pieteikumus Valsts kancelejas direktora amata konkursā bija iesnieguši kopumā seši pretendenti, no kuriem trešajai kārtai tika virzīti pieci, bet vērtēšanai un gala lēmuma pieņemšanai – četri. Konkursa komisiju vadīja Ministru prezidenta biroja vadītājs Ringolds Arnītis, tajā darbojās arī Tieslietu ministrijas valsts sekretārs Raivis Kronbergs, Zemkopības ministrijas valsts sekretāre Dace Lucaua, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas valsts sekretārs Guntis Puķītis un Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs Jānis Sārts.

Valsts kancelejas direktora amats vakants kļuva, kad pēc pielaides valsts noslēpumam anulēšanas tas bija jāpamet iepriekšējai vadītājai Elitai Dreimanei. Sākotnēji Ministru prezidente pauda, ka Dreimane bez pielaides nevar strādāt tik augstā valsts amatā, un plānoja rosināt valdību lemt par Dreimanes atbrīvošanu no amata. Taču Dreimane iesniedza atlūgumu. Dreimane valsts pārvaldē bija nostrādājusi 20 gadus.

Krieviņš ir dzimis 1979.gadā, augstāko izglītību ieguvis Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātē, Politikas zinātnes katedrā, un Vidzemes Augstskolā, Politikas zinātnes katedrā. Viņam ir maģistra grāds politikas zinātnē Eiropas publiskās administrācijas specializācijā.

Karjeru viņš sāka kā SIA “Mediju tilts” vecākais sabiedrisko attiecību konsultants, 2004.gada nogalē sāka strādāt Valsts kancelejas Komunikācijas departamentā. Pēc tam viņš kļuva par Valsts kancelejas Politikas koordinācijas departamenta konsultantu, vēlāk par departamenta vadītāja vietnieku, 2007.gadā – par departamenta vadītāju. Kopš 2012.gada janvāra viņš bija PKC vadītājs un šos pienākumus pildīja līdz 2013.gada martam.

Komentāri (34)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu