Bojāgājušo skaits Tjaņdziņas sprādzienā sasniedzis 112 • IR.lv

Bojāgājušo skaits Tjaņdziņas sprādzienā sasniedzis 112

27
Postījumi Tjaņdziņas ostas apkaimē, kur notikuši vairāki sprādzieni industriālajā teritorijā. Foto: computerworld.com

Eksplozijas apkaimē konstatēta toksiskas vielas noplūde

Bojāgājušo skaits sprādzienā Ķīnas pilsētas Tjaņdziņas ostā sasniedzis 112, vēsta oficiālā ziņu aģentūra “Siņhua”, ziņo aģentūras LETA-BBC. Cietuši vairāk nekā 700 cilvēku. 95 cilvēki tiek uzskatīti par pazudušiem bez vēsts, no tiem 85 ir ugunsdzēsēji.

Ir bažas, ka tuvākajās dienās bojāgājušo skaits vēl pieaugs. Ķīnas varasiestādes izdevušas rīkojumu evakuēt iedzīvotājus 3 km rādiusā ap industriālo zonu, kurā notika sprādzieni un ugunsgrēki.

Lai arī iepriekš varasiestādes apgalvoja, ka gaisa piesārņojums pilsētā nav paaugstinājies, patlaban tiek ziņots, ka negadījuma vietā konstatēta augsti toksiskas vielas – nātrija cianīda – noplūde.

Kā ziņots, trešdienas, 12.augusta, vakarā nogranda sprādziens Tjaņdziņas ostas terminālī, kur glabājās ķīmiskas un bīstamas vielas. Tas izraisīja ugunsgrēku virkni, papildinot trieciena viļņa izraisītos milzīgos postījumus tuvējā apkaimē.

Sestdienas, 14.augusta, rītā Tjaņdziņā atkal nogranda vairāki spēcīgi sprādzieni. Brīvprātīgie ar skaļruņiem aicināja iedzīvotājus pamest bīstamos rajonus. Eksplozijas epicentrā bija redzami ķīmiskās karadarbības speciālisti īpašajos apģērbos.

Komentāri (27)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu