Ukraina veic svarīgu obligāciju maksājumu, novērš defoltu • IR.lv

Ukraina veic svarīgu obligāciju maksājumu, novērš defoltu

27
Ukrainas prezidents Petro Porošenko. Foto: AFP/LETA

Ukrainai vēl ir divi mēneši laika, lai panāktu vienošanos par valsts parādsaistību restrukturizēšanu

Ukraina piektdien veikusi svarīgu eiroobligāciju procentu maksājumu, tādējādi novēršot valsts nonākšanu tehniskā maksātnespējā jeb defoltā un iespējamu izolāciju no globālajiem kreditēšanas tirgiem, ziņo LETA/AFP.

Situāciju labi pārzinoši informācijas avoti norāda, ka nauda, lai nosegtu 120 miljonu dolāru (110 miljonu eiro) maksājumu, pārskaitīta līdz ar darbadienas sākšanos Kijevā.

2,6 miljardu dolāru vērto obligāciju termiņš noslēdzas 2017.gada jūlijā.

Ukrainai tagad ir vēl divi mēneši laika, lai panāktu vienošanos par valsts parādsaistību restrukturizēšanu, pirms tā saskarsies ar vēl grūtāk realizējamu termiņu, lai veiktu eiroobligāciju procentu maksājumu vairāk nekā 500 miljonu dolāru apmērā.

“Franklin Templeton” un vēl trīs citām ASV finanšu institūcijām pieder aptuveni trīs ceturtdaļas parādsaistību, par kurām Ukraina cenšas iegūt 15,3 miljardu dolāru ietaupījumu nākamajos četros gados.

Šis mērķis ir daļa no 40 miljardu dolāru vērtās globālās glābšanas programmas, kuru izveidojis Starptautiskais Valūtas fonds (SVF), lai palīdzētu Ukrainai pārvarēt ekonomikas problēmas, ko izraisījis militārais konflikts valsts austrumos.

SVF ceturtdien norādīja, ka varētu nākamnedēļ izmaksāt Ukrainai 1,7 miljardus dolāru, pat ja valsts nespēs panākt vienošanos par privātā sektora parādsaistību sloga mazināšanu.

 

Komentāri (27)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu