ASV gaisa spēku ministre: Krievija ir lielākais drauds ASV drošībai • IR.lv

ASV gaisa spēku ministre: Krievija ir lielākais drauds ASV drošībai

14
ASV gaisa spēku lidmašīna. Foto: AFP/LETA

Viņa pauda vilšanos, ka tikai piecas no 28 NATO dalībvalstīm gatavas aizsardzībai atvēlēt 2%

Krievija ir lielākais drauds Savienoto Valstu drošībai un ASV ir jāpastiprina sava militārā klātbūtne Eiropā, trešdien paziņojusi ASV gaisa spēku ministre Debora Lī Džeimsa. “Es uzskatu, ka Krievija ir lielākais drauds,” intervijā ziņu aģentūrai “Reuters” sacīja Džeimsa.

Džeimsa sacīja, ka ASV reaģē uz Krievijas nesenajām satraucošajām aktivitātēm, pastiprinot savu klātbūtni Eiropā un turpinās rotācijas kārtībā izvietot tur savas iznīcinātāju “F-16” eskadriļas.

Viņa pauda vilšanos, ka pašreiz tikai piecas no 28 NATO dalībvalstīm ir sasniegušas NATO izvirzīto mērķi un atvēl aizsardzībai 2% no IKP. Tās ir ASV, Lielbritānija, Grieķija, Polija un Igaunija.

Džeimsa norādīja, ka šis mērķis nav izdomāts no zila gaisa, bet visas NATO valstis pašas nolēma tādu izvirzīt.

Ministre atzina, ka Eiropa pašreiz saskaras ar sarežģītiem izaicinājumiem imigrācijas jomā un ekonomikā, bet uzsvēra, ka NATO militārajai aliansei ir jābūt prioritātei.

Džeimsa sacīja, ka, ņemot vērā spriedzi attiecībās ar Krieviju un cīņu pret teroristu organizāciju “Islāma valsts”, pašreiz ir liels pieprasījums pēc ASV Gaisa spēku līdzekļiem, bet Gaisa spēki arī strādā pie tā, lai aizsargātu savas ieroču sistēmas un tīklus pret kiberuzbrukumiem.

Pēc hakeru piekļuves tūkstošiem ASV federālo iestāžu darbinieku personīgajiem datiem Gaisa spēki stigri izvērtējuši savu kiberdrošību un nolēmuši to pastiprināt, atklāja ministre.

Gaisa spēki kataloģizē ieročus un informāciju tehnoloģijas, lai noteiktu iespējamos vājos punktus, un strādā pie 39 kiberdrošības komandu izveidošanas, sacīja Džeimsa.

 

Komentāri (14)

andrejs 09.07.2015. 12.32

Vai tiešām ASV Gaisa spēkiem ir sava ministre?

+2
0
Atbildēt

1

    Edgars Avotiņš > andrejs 09.07.2015. 12.54

    Nu tas tomēr ir cits līmenis – ASV Gaisa spēki vieni paši var “atrisināt” lielu daļu problēmas Pasaulē.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

Edgars Avotiņš 09.07.2015. 11.07

09.07.15 09:33 НАТО подозревает Грецию в передаче секретной информации России: “Они только “технически” на нашей стороне”

В НАТО считают, что греческая сторона передает России секретные данные, которые Афины получают от союзников по Североатлантическому альянсу.

Об этом сообщило в среду американское издание The Daily Beast, ссылаясь на информированные источники в западных спецслужбах, передает Цензор.НЕТ со ссылкой на “112 Украина”. Источник: http://censor.net.ua/n343133

+3
-1
Atbildēt

2

    Raicha > Edgars Avotiņš 09.07.2015. 12.17

    Grieķu aizsardzības budžets uzpumpēts tikai konfrontācijas ar Turciju dēļ. Nekas cits grieķus neinteresē, krieviju kā draudu grieķija nekad nav uztvērusi.

    Tad jau vairāk ticu Turcijai. Šībrīža grieķu valdības iesaiste kaut mācību un citas pokazuhas veidā Baltijas aizsardzības aktivitātēs liekas k-kas absolūti nereāls.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    v_rostins > Edgars Avotiņš 09.07.2015. 14.08

    Edgars Avotiņš

    Grieķu krieviem nodotā informācija tikai apstiprināja SC un ZRP(v) atbalstītāju nodoto informāciju. Gan jau nodevēji ir arī Francijā un Vācijā.

    0
    0
    Atbildēt

    0

Edgars Avotiņš 09.07.2015. 10.39

Tūlīt paliks tikai 4 valstis ar 2% aizsardzībai, jo aizdevēji piespiedīs izšķērdīgos Grieķus samazināt aizsardzības tēriņus.

No otras puses – es kaut kā nespēju iedomāties, ka Grieķija varētu mums palīdzēt aizsardzībā pret Krieviju.

+2
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu