Ukraina Janukovičam atņem prezidenta nosaukumu • IR.lv

Ukraina Janukovičam atņem prezidenta nosaukumu

30
Gleznās - bijušais Ukrainas prezidents Viktors Janukovičs. Foto: EPA/LETA

Ģenerālprokuratūra Janukoviču brīdina par nelikumībām, iegūstot Mežigorjes īpašumu

No 18.jūnija stājas spēkā Ukrainas pašreizējā prezidenta Petro Porošenko pieņemtais lēmums, ar kuru bijušajam valsts prezidentam un uz Krieviju kaunpilni aizbēgušajam Viktoram Janukovičam tiek atņemts prezidenta amata nosaukums.

Ukrainas parlamenta avīzē “Golos Ukraini” trešdien publicēts šis Porošenko pieņemtais likums “Par Ukrainas prezidenta nosaukuma atņemšanu V.Janukovičam”, ziņo UNIAN.

Saskaņā ar publicēto likumu, tas stājas spēkā nākamajā dienā pēc likuma publicēšanas, tas nozīmē – 18.jūnijā.

Šo likumu Ukrainas parlaments pieņēma jau šā gada 4.februārī, bet 9.februārī tas tika nosūtīts Porošenko, lai prezidents parakstītu pieņemto likumu.

18.maijā Ukrainas parlamenta Radikālās partijas frakcijas līderis Oļegs Ļaško pieprasīja publiskot šo likumu.

16.jūnijā arī Ukrainas Ģenerālprokuratūra beidzot uzrakstījusi Janukovičam rakstisku brīdinājumu par aizdomām, ka viņš nelikumīgi no valsts savā īpašumā ieguvis Mežigorjes nekustamo īpašumu vairāk nekā 100 hektāru platībā, kur uzcēlis mājas.

 

Komentāri (30)

canoss 18.06.2015. 00.31

Un ko tas maina? Tāpat no vēstures to faktu izņemt nevar kad tas Janukoviča bija prezidents. Vienīgi var atņemt visas privilēģijas kas pienākas izbijušiem prezidentiem.

Un ko tur brīdināt? Vaig visu viņa dzimtas īpašumus atsavināt, tam izdodot speciālu likumu. Arī viņa radiem, par mācību kad tāds liktenis draud visiem, kas nodod valsts intereses un suverenitāti.

Mācaties no Ēģiptes, viņi visiem piesprieda nāves sodus vai 40 gadu cietumā. Ukrainai jādara to pašu, notiesā neklātienē un tad izdod starptautiskā meklēšanā. Ja vēl piesolīs atlīdzību tā uz 20’000 euro gan jau kad kāds nodos, kur slēpjas.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu